Northen Quarter i Manchester

I går var dagen der skoene virkelig fikk kjørt seg. Området Northen Quarter, ble utforsket i alle retninger. Jeg har tidligere forsøkt «å finne» dette kvartalet, når jeg surra rundt alene før jul. Men, når man ikke helt forstår at det er et område, med mange gater i – og ikke et enkelt kvartal, er det ikke enkelt å finne :p 

Men i går vandret vi en liten gruppe fra jobb, rundt å så – og dermed fikk jeg både sett og lært masse om området. NQ er «art area» i Manchester. Her finner du bl.a Manchester Craft and Design Center, og mange små, superkoselige (slitte) butikker. Her

Bildene over og under – er fra Deansgate Castlefield, hvor leiligheten min er. Under tramstasjonen, er det flust i nye, hippe restauranter, barer ++  Det er et relativt «ungt» område, og kanskje ikke førstevalget – om man er over 30 :-p 

Et tegn på at du er ankommet området Northen Quarter, er gateskiltene. De ser slik ut – se under. De er utrolig sjarmerende og veldig annerledes enn resten av byens gateskilt, så du skjønner fort om du er kommet til kunstens verden – bare ved å se på skiltene. 

På turen vår, måtte vi jo innom Craft and Design Center. Senteret består av masse små butikker/studioer, der man kan kjøpe ting. Hver enkelt kunstner har eget studio, og mange av de satt å arbeidet mens vi var rundt å så. 

Området er utrolig sjarmerende, men også veldig slitt. Det er gamle lave bygninger, mens området rundt – ved ringveien er høye moderne blokker. Ganske rart å se på egentlig.. 

Må vel være en av byens minste hotell? Men, samtidig var det faktisk flere av disse «mini-inn» i området. Jeg tror jeg hadde fått klaus av å bo der.

En av NQ største hobbybutikker. Denne ligger midt i Oldham str. Enkel å finne og stort utvalg. Det meste av stoffer ble solgt ferdigklippet. Ok priser, og de fleste kvalitetene var å finne – men jeg syns det er litt overveldende når man skal begynne å se seg rundt. 

Godt utvalg av hobbyting! Stor del med hobbyartikler, litt quiltestoffer, scrapping +++ her var det meste presentert. 

De solgte også garn i denne butikken. Merker som Rowan, Debbie Bliss, KnitPro og masse andre fine kvaliteter. Og selvfølgelig – masse akryl som vi nordmenn er så glad. (evnt ikke :-p ) 

Når du går nedover Oldham og mot Piccadelly Garden – kommer du forbi noen utrolig tøffe butikker. Om du liker retro stilen, er dette butikkene for deg. Skikkelig retrostil, med tilbehør – disse butikkene hadde det meste. Noen, ble kanskje litt veeeel spesielle også. I samme området er det mange med kule vinduer men OBS, noen av de er «Adult shops» – så vær litt obs før du går inn i dem :-p 

The Patron ligger på hjørnet oppover Oldham, mot PG. De har litt annerledes meny, og halvparten av det jeg spiste – ante jeg ikke hva var. Men det var utrolig godt. Vinkartet var også litt annerledes enn «standard» du finner rundt om – så det var også moro å få prøve noe nytt. Anbefales! 

Så.. fra 1030 -> 1650. Lang nok dag å traske rundt på. Men utrolig moro! I tillegg måtte vi jo bare slentre forbi kattebaren, for å se om det lå noen med paraplydrink i dag også. Men det var bare et par vanlige «kaffekatter» der. Men det var filmkveld i vente, så muligens det kom noen partyklare katter da 🙂 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..