Jobb og forandringer…

Ting tar tid… og tiden forandrer ofte prosjektene. Når man har latt et stoff, garn eller prosjekt ligge lenge – hender det ofte at jeg rett og slett glemmer ut, hva det var tiltenkt. Av og til endrer jeg stil, smak eller holdninger til prosjektet – og da må man endre planen. Evnen til forandring og justering, er noe som viktig i håndarbeidsverden. Er man helt låst i en plan eller mønster, kan det hende at man ikke får samme gleden av prosjektet – som når man tilpasser seg. 

En plan kan fort bli noe annet. En tanke kan fort bli utvidet. Et prosjekt kan fort bli forkastet… og slik fortsetter det. 

Jeg pleier å si at stoffer og garn modnes i hyllene mine. De ligger å blir møre, tilpasset og justerer seg etter mine ønsker 🙂 

Prosjektet jeg hadde med på jobb i dag, er et slikt prosjekt. En blanding av tiltenkt prosjekt, planlagt, og «må ha» stoff, uten noe plan. Men når mønsteret var klargjort, symaskinen tatt frem – finner jeg ut at jeg har glemt en del hjemme :p 

Jeg ble sittende å tenke over min glemsomhet, og plutselig slo det meg. Sy og strikkeprosjekter er som resten av livet. Man forandrer seg, og livet byr på så mange forandringer og overraskelser – at man ikke kan si utfallet av det. Livet byr på forandringer i både utfordringer, relasjoner, samliv, vennskap og generelle vendinger. Vi vet aldri hva som kommer, vi vet aldri hva som former oss, vi vet aldri hva eller hvem som krysser veien vår – og er ikke det deilig? For ved å bli stående i samme veikrysset, eller i forsøk på å kontrollere alle omgivelsene våre – vil vi kanskje gå glipp av noe. Vi vil kanskje gå glipp av nye relasjoner, prosjekter eller utfordringer – som passerer nesen vår, mens vi passer på å holde oss til skjema. 

Ha en fin dag! Og du.. Gjør en ting, du ikke hadde planlagt i dag. Kanskje det gir en overraskelse eller opplevelse du ikke kunne forutse – og bonusen? Det er at det som regel fører til noe godt! 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s