Mandelpletter & monday blues

August ble en måned som startet med reising….. over 200 mil i i bil ons-søn første uken, og så bare fortsatte det. I tillegg til mange festligheter, back til work osv…. har jeg mer eller mindre unngått vekta. :-p Er det noen som husker En ikke treners bekjennelser? Det er kanskje på tide å vurdere både det ene og det andre igjen.. 😛 

Etter en tur på vekta, er det ikke så mye mer å gjøre – enn å ta seg selv i nakken. Både med bevegelse og mat. Det er over 3 år siden jeg gikk på LCHF kur, og faktisk fikk rent av meg 8 kg. Vi er der igjen,…. :-p 

Med all reisingen, også kommende – der det blir både for mye sitting, feil mat og drikke – er det ikke lett å være på diett alltid, men jeg gjør et forsøk. 🙂 Jeg må straks inn i reservehylla (større klær) i skapet, så nå !!! 

Hardt ut, fra første dag! 

Mandelpletter til frokost.. man blir fort nok lei av egg i alle varianter, så derfor må jeg finne ting jeg liker, og kan leve med. Fra forrige runde, vet jeg at jeg fant masse godt – som blant annet ligger her i bloggen. Men som erstatning til brød, er disse helt supre, om man ikke orker ostepletter 🙂 

Du trenger følgende til 12 stk:

 • 200 gram mandler (evnt mel) 
 • 1 klype salt
 • 4 egg
 • 50 gram smør
 • 1 dl fløte
 • 0.5 dl melk 
 • 1 dl fiberhusk 

Smelt smøret. Knus mandlene til mel eller bruk ferdig mandelmel. Ha i salt og egg, i mandelmelet, hell så over melk, fløte og smør. Til slutt blander du inn fiberhusken og lar det trekke i 15 min. 

Stek de i vaffeljernet, som er smurt med litt smør. Det er ganske fet røre, så du trenger ikke mye smør til pensling. Kommer også litt an på jernet ditt, selvfølgelig. 

De blir veldig gode, og med rømme og bacon på, er det helt perfekte til frokost/lunsj/kvelds. Ruccola, avokado +++ vil få opp proteinnivået i måltidet. Men nå begynte jeg med dette i dag, og med det jeg hadde i skapet – så da ble det slik 🙂

#LCHF #mat #nedivekt #oppskrift #lavkarbo #diett #iform #vinterkroppen #fiberhusk #matpåbordet #kos 

2 kommentarer

 1. Som tidligere LCHF kjenner du jo kosten. Anbefaler deg å slenge sammen knekkebrød uten mel som du kan ha i en tett boks. Null problem med et liv på farten da. Noe å ha på er jo å finne over alt hvor det finnes en dagligvarebutikk, eller i krisetilfeller en storkiosk. Jeg baker brød også, men det egner seg kun til hjemmebruk. Må oppbevares i kjøleskap. Jeg orker ikke smaken av «brødmat» av mandler. Smaken kollidere med det man har oppå. Og så går jeg ut fra at mandelmelet du kjøper ferdig IKKE er fettredusert. Det må man jo presisere om man stikker innom en helsekostbutikk og spør. Lykke til med nedgangen. Satser på at det ikke forsvinner noe kreativitet på veien.
  Liv

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..