Scanncut Foil Kit

For å kunne bruke Scanncut Foil kit, må du har kjøpt kit med tilgangskode. Denne aktiverer du inne i din profil, i Scanncutcanvas. Altså, må du ha en konto for å kunne legge inn dette. Under tutorialsene her i bloggen, finner du hjelp til det. 

Første tips!  Jeg ser mange bruker limspray, når de mener mattene ikke kan reddes mer. Sjekk tutorialen om hvordan du renser matten, før du sprayer ned. 🙂 Ved foil og tykk papp, bruker jeg magic tape. Den hvite tapen som kan fjernes lett uten spor. Det er bedre enn å lime ting til matten, som du også da risikerer blir ødelagt, når du skal løsne det. Mine matter har god limeevne enda, men jeg bruker tape for å være helt sikker, på disse type prosjektene. Jeg har tatt utgangspunkt i et prosjekt som ligger ute på Scanncutcanvas nå… Som alt annet, er det veiledning og filer tilhørende prosjektet. 

Siden jeg har valgt å bruke malen til SNCcanvas, må jeg ha ut kortmalene. Dermed henter jeg de, ved å trykke på SVG knappen, velger først matte A – og skjærer den ut ! 

Så skjærer jeg ut den andre filen, matte B – og så er jeg klar til å lage selve foildesignet. 

Det jeg har valgt å gjøre annerledes, er å bruke andre motiver. Pass på at du innstiller til riktig str på arket, om du bruker en spesiell størrelse på det du skal foile. Det gjør du i Scanncutcanvas, FØR du sender designet til maskinen din. 

Når det er gjort, velger du design og plasserer det godt innenfor rammene. Det kan du gjøre på øyemål, eller du kan bruke align funksjonene. Husk bare da på, å markere alle de detaljene du skal ha plassert. 

Når du har aktivert foilkitet, åpner det seg også en ny valgkasse i SNCcanvas bildet ditt. I denne kan du velge foilbilder, som er tilpasset bruken. Jeg velger her 3 design, og putter de inn i hjelpefirkanten. Denne firkanten, sletter jeg etterpå, og så velger jeg group til slutt. 

Etterpå sender jeg det til maskinen, du gjør det enten trådløst eller med USB, alt avhengig hvilken maskin du har. Så scanner jeg matten, for å være sikker på at mitt rosa kort, ligger riktig i forhold til der hvor det vil bli foilet. 

For å få opp de to valgene jeg har under nå, skal du ha gjort følgende i scanncutmaskinen din. Gå til innstillinger -> velg premium functions -> foil – aktiver. Du er nå klar…. 

Velg så GLUE, den vil nå tegne opp motivet for deg. Her vil du også få et valg, som ber deg velge hvilket nivå limstiften din er på. Er den ny, lar du dette valget stå. Er den brukt, justerer du likt på maskinen og hva som viser på strekene – på limpennen din. 

Du kan se denne lille filmsnutten om du vil – for å se hva som skal skje nå:

 
SGBNU5hu3D0

 

 

Bytt nå ut limstiften med den lille grå dingsen/proppen som følger med i kittet. HUSK å sette korken på limen! 

Sett så i holderen igjen, og legg over foil – ønsket farge. HUSK og legge over den blå plasten, som følger med i kitet. Fest denne gjerne med noen ekstra biter magic tape, da denne er glatt!!!!! 

Voila! Det følger med en liten gummbit, denne skal du forsiktig dabbe over designet, slik at rester og biter forsvinner. IKKE gjør det hardt eller mye, da løsner du mer enn du ønsker. 

Lykke til ! 

// INNEHOLDER REKLAME, SPONSEDE PRODUKTER // 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..