Hvordan bruke originaltusj til Brother Scanncut


De er små, men enkle i bruk 🙂 De sitter som bare det, så vær obs om du jobber med materialer som ikke tørker så lett. Jeg har brukt et innebygd design (SNC 900) og de originale tusjene. Med noen maskiner, fulgte det med tusjer og holder, men universalholderen må du kjøpe ekstra. Feks hos Lillestrøm Sysenter, HER

Nedenfor ser du standard holderen til venstre, og den universale til høyre. Jeg kommer til å bruke de originale tusjene her nå, og så viser jeg universal senere en anledning. 

Det er svært enkelt. Ta av korken på den lille tusjen, og putt den i penneholderen. Den vil ikke passe nedi med korken på, så makt hjelper ikke – bare fjerning av kork :p 

Sett den i holderen, altså der du normalt har knivholderen. Ikke noe mer hokus pokus enn det! 

Så finner du et design du vil tegne ut. Jeg valgte som sagt et som er innebygd i maskinen. 

Trykk på draw, her velger du nok sannsynligvis cut til vanlig 🙂 Og selvgølgelig har du nå lagt materialet du trenger, på matten – og «matet» den. 

Bare for gøy, lager jeg «et steg til», for å vise at man kan være litt kreativ :p Jeg scanner inn arbeidet, og velger outline – det vil si at den skal kun ta med omrisset av ordene. Når jeg arbeider slik, velger jeg direct cut når jeg scanner. Filen behandler jeg i selve maskinen og sender den dermed ikke via scanncutcanvas. 

Trykker så på cut, og skjærer omrisset av ordene ut. Noen som kan gjette hvilket materiale jeg arbeider med? :p 

Så velger jeg en form, som også er innebygd i maskinen og kutter den også ut. Jeg har lilla kniv på 11,5 når jeg kutter i mosegummien. Men prøv deg frem, for det er forskjellig tykkelser og hardhet på de forskjellige merkene. Jeg var litt uheldig å rev litt i den siste bokstaven da jeg løsnet mosegummien, vær forsiktig når du løsner, det er skjørt materiell selv om det tåler en del 🙂 

Mosegummien kjøper jeg fra CCHobby, der er det godt utvalg og gode priser. Kniv, tusjer +++ kan du kjøpe fra feks Lillestrøm sysenter, eller Vinylhobby.no  

// INNEHOLDER REKLAME OG LENKER //

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..