Lag ditt eget familietre i papir…

Dette er laget med Scanncut, men delene kan selvfølgelig klippes ut med saks – om du er i «finne-ut-at-jeg-trenger-scanncut» modus enda 🙂 Denne modellen er nok morsom å skrive ut i mosgummi også, og bruke tråd til oppheng ++++ den kan tas mange steg videre. Filen finner du under prosjekter i Scanncutcanvaslogg inn og du kan laste ned både fil og fremgangmåte. Det er brukt små søte bånd til å henge opp eplene, noe jeg ikke hadde for hånden, så da ble de limt på. Bare vær obs på, at bånd vil gi treet ekstra tyngde – så du bør enten kutte dobbelt eller en støttefot – om du «pynter det ned» 🙂 

Selve treet, fugler, epler og «Family» kan jo skrives ut i vinyl også. Eller du kan bruke det som 2D og inn i en ramme ❤

Når prosjektet er lastet ned, er det bare å begynne. Velg ny matte, og trykk på SVG  knappen. Det er fordi filene ligger i FCM format. I forhold til filer jeg har kjøpt fra Silhouettestore, liker jeg Scanncut med at de kommer i flere filer. Dvs delene er fordelt i et fornuftig antall, og jeg slipper å dele over flere matter selv. Jeg viser hva jeg mener lenger ned. 

Denne kuttfilen kommer feks i 4 mattefiler. Du åpner dermed en og en fil. Prosjektene er ment til å fylle hele matten din (standard) så her gjelder det å ha nok papir 🙂 Skalerer du en del, må du huske å gjøre det med alle de andre også. 

Send filen til maskinen din, eller last den ned til pc/mac og så inn på en minnepinne – om du ikke har trådløs maskin. 

Har du trådløs maskin, velger du «skyen» og henter frem filen din. Har du ikke trådløs må du inn på minnepinnen din, og finne frem filen. Det lønner seg å overføre alle 4 mattene/filene til pinnen, før du tar den utav pc/mac. Så du slipper å gjøre denne prosessen 4 ganger. 

Min matte ser ut som et %&%$&$#, ja… så dermed må den vaskes. Det er ikke EN ting, ikke et støvkorn en gang, som vil feste seg. Gjennom flyttingen er plasten kommet av, og støv er all over it. I tillegg er den jo mye brukt! 🙂 Jeg har et eget innlegg om rens av matten HER 

Det er viktig å ikke kaste rester !! Jeg kan knapt si det for ofte :-p Grunnen er at scanningfunksjonen i maskinen, tillater deg å bruke de minste restene du kan tenke deg. Det er noe av det fine med Scanncut. Den (kan være) er økonomisk i bruk. Om du lar den være det….. 🙂 

Jeg bruker verktøyet i denne sammenhengen også. Spatelen til å løfte av det store treet, som er nokså sårbart i papir, og kroken til å holde mot, om det er små steder kuttet ikke er pent nok. Eller til å «skyve» ut små detaljer som hull ++++ 

Så er det jo bare å begynne og lime! Jeg brukte våtlim, det bør man ikke! 🙂 Jeg er ingen scrapper, så jeg skal lære litt i denne papirverden. :p Jeg ser jo nå at limstift ville vært supert i dette tilfellet – men pytt sann. Det går 🙂 

Så er treet ferdig. For å gjøre det lille ekstra, kan du feste huset med en papirklemme – jeg skal kjøpe det, for det er mye penere. Da ser det ut som at huset er skrudd/spikret på. I tillegg kan man feste små sløyfer eller bånd i eplene. Om du ser nøye, kan du se det er små hull mellom bladet og eplet, som man kan tre en liten snor gjennom. Jeg venter inn mosgummi i brun, så da er tanken min å forsøke i mosgummi også. Det må jo bare bli kult…

Hva har dette prosjektet lært meg?  
1. Ha bedre tid enn meg, og vær mer nøyaktig :p 
2. Ikke bruk våtlim, men en stift
3. Ikke les deg opp på scrappetips, ETTER at du har montert den 

 

Lykke til ! 

Skulle du nå sikle noe veldig etter en Scanncut, så ta kontakt med Lillestrøm Sysenter v/Kenneth Fellingen, eller Vinylhobby.no ved Stian Samuelsen. Begge to gir deg knallgod service, og sistnevnte har rikelig utvalg i vinyl også. 

 

// INNEHOLDER REKLAME, LENKER //

8 kommentarer

    • Bente: Hvis du har råd, ville jeg gått for en trådløs. De er like i bru, utenom skjermstr og trådløsenhet – så selve bruken er lik. Jeg har 900 og den har størst skjerm. Elsker at den er trådløs. Det jeg liker med SNC er at den kan brukes til så utrolig mye rart 😀

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..