Når man finner DEN rette….

Kjenner du følelsen av å surre rundt og rundt, inn og ut av liten, stor, bred, smal osv osv… Mitt absolutte høyepunkt i et prøverom, må være for et par år siden, da jeg prøvde en kjole. Med hvinende stemme, surret en søt liten pike (ja, de er søte og små, når de er i 18 årene.. :-p ) som helt sikkert spiser mer enn 1 skive ost til dagen, men som ikke ser slik ut – utenfor. I det jeg er ferdig, river hun omtrent gardinen til side og utbryter: Så fiiiiiin! Den kan du jo bruke etterpå også…Etterpå, hva da????? Den kjolen ble ikke med hjem, for å si det slik – OG jeg vurderte 1 skive ost til dagen :-p 

Men, så.. det lyser nå 70% overalt man beveger på seg. 70% er faktisk utrolig bra salg, og når jeg da finner «the one» kjolen på salg – og den ikke er min i str, er det lov å bli litt lei seg? Men, hva gjør man da? Jo man finstuderer hele kjolen, opp ned, bak frem, innsiden ut og drar hjem. Hjem til stofflageret sitt, der man finner omtrent samme stoff – som har ligget som hyllevarmer fra Jydsk Stoflager i noen år, riktig farge glidelås som har ligget i boksen, i påvente av prosjekt – i enda flere år, fórstoff fra… eh.. nitten og pilogbue i sytid, og setter i gang! Resultatet? Det ser du ovenfor, i en meget komfortabel med situasjonen posisjon! Jeg misliker bilder sterkt…. 

Fronten har belegg og splittåpning. Fronten tok jeg målene fra en av kjolemodellene fra boken, det samme med raglansnittet. Snittlinjene midt foran og i sidene, er tilpasset slik kjolen jeg så, var sydd. 

Hva er den sorte snoren? Det er for å klare å få opp glidelåsen alene :p Når man er alene, er glidelås i ryggen noe herk! Noe jeg har funnet ut på reise blant annet, det er en annen «hysterisk» historie… 

Splitt nederst i kjolen, denne gjør at man kan bevege seg i den. Blyantskjørt uten splitt, funker dårlig, sammen med lange steg. 

Front

Disse to har jeg brukt utgangspunkt i overdelen. Detaljer og snittsømmer inspirert fra kjolen jeg ville kjøpe. 


Kjolen er sydd i en tykk variant av Punto Milano, foret med acetatfór

 

6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..