Kutte applikasjon med Scanncut + sy fast

For en tid tilbake lagde jeg en trinn for trinn veiledning på applikering. I den tutorialen tar jeg utgangspunkt i saks, vlisofix og manuell håndtering. Du kan se original innlegget her. Men siden Scanncut kan gjøre disse kule tingene, tenkte jeg å vise hvordan du kan gjøre det. Jeg har ikke denne tegningen lenger, men jeg viser prinsippet til dere via bilder, som er tatt tidligere – og noen nå 🙂 

Scan inn tegningen din. Er du usikker på hvordan denne prosessen gjøres – så kan du lese DETTE INNLEGGET. Når dette er gjort, stryker du vlisofix bakpå stoffstykket ditt, og legger det med fremsiden opp. Altså, papiret fra vlisofixen skal være nedover. Innstillingene må du prøve deg frem på, det kommer an på tykkelse på stoffet. Du kan også bruke Brother sin Heat n Bond, det selger både Lillestrøm sysenter og Vinylhobby.no

Når maskinen er ferdig å kutte, har du en ferdig figur som du kan applikere på. Har du Brother broderimaskin med software til, kan du scanne og applikere på samme måte som Scanncuten. Jeg har ikke det, så her foregår det på gamle, manuelle metoden – akkurat applikasjonsbiten 🙂 

Fjern «matpapiret». Det er ikke så lett å se her, men når du fjerner papiret – kommer limet frem. 

Snu den, og stryk den fast på stoffet. Stryk lett og sørg for at figuren henger godt fast.

Så finner du tråd og trykkfot som du vil bruke. Enten en åpen applikasjonsfot/broderfot eller gjennomsiktig applikasjonsfot, som jeg bruker nå. 

På B780 velger jeg riktig fot, og innstiller den sømmen jeg vil ha. Sømmen er standard mot høyre, så jeg speilvender den. Har du en elektronisk maskin, så sjekk hvilken vei sømmen går, før du begynner å sy. 

B780 har nålestopp oppe/nede, denne bruker jeg når jeg applikerer. Med en gang jeg stopper maskinen, løfter den foten, og lar nålen stå nede i stoffet. Slik er det enkelt å svinge, og få med seg mange smådetaljer. 

Det er ikke så lett å se det, men se nøye på foten. I midten er det et «spor», denne gjør at det er enkelt å se hvor tungstingene legger seg. Elsker denne lille hjelpeeffekten. I forhold til en åpen fot, vet en nøyaktiv hvor sømmen vil komme. Nøyaktig og fint resultat. 

Og så… trallala… ferdig 🙂 
 

#håndarbeid #hobby #sy #syselv #søm #mamma #mammablogg #applikering #bernina #tutorial #kjole #scanncut #brother 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..