Hvordan se forskjell på vinyl til vegg/ting og tekstiler?

Jeg ser det er mange som spør om hvordan se skal se forskjellen på vinyl til tekstiler og vegg/ting. Det første du skal gjøre, er å pille 🙂 En huskeregel er at til tekstiler, er plasten over/på framsiden av selve vinylen. Til vegg er papiret på baksiden av vinylen. 

Det vil si at når du piller, skal den fineste vinylsiden være mot plasten – om du har vinyl for tekstiler.  Denne er ikke klebrig på baksiden. Med andre ord, du drar vinylen av plasten, og det du skal bruke ligger med fronten ned. Dette er grunnen til at det er viktig å speilvende alt du skriver ut, til tekstiler. Alt blir «bakfrem», og om du ikke vil lese baklengs – skal du speilvende ordene dine. 🙂 

Vinylen fra vinylhobby, skal ha den blankeste siden, ned mot skjærematten din. Om ikke, kutter du i plasten som skal legges på etterpå.

Når du har skrevet ut ønsket form eller ord, er nemlig alt speilvendt oppå plasten. Plasten er klebrig, så denne legger du ned mot tekstilen, legger på matpapir eller tynt bomullstoff og stryker fast. 

Vinyl til vegg/ting, har en papiraktig bakside. På vinylen fra Glade Grodan feks, er det et ruteark på baksiden. Det er det på noen av typene fra Silhouette også. 

Vinylen fra Vinylhobby har en hvit papirbakside. Når du skriver ut denne, skal du ha papirsiden ned mot skjæreplaten. Du skal ikke speilvende teksten. Når du har skrevet ut ønsket form eller ord, skal du bruke transfertape (samme blanke prinsippet som ved tekstilvinyl) til å overføre. Ordene må nemlig flyttes fra skjærearket ditt, over på ønsket produkt. Når du piller løs vinylen til vegg/ting, skal vinylen ligge på fremsiden av papiret. Med andre ord, her skal baksiden stå igjen, i motsetning til tekstiler, der fremsiden/plasten er det som skal stå igjen. 

Lykke til ! 

 

//Inneholder reklame og lenker //

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..