Lag en Super Mario hoppedukke med Scanncut

Er ikke disse søte? M. Gulin, en svensk grafiker lager utrolig mange flotte dukkesjablonger. Disse hoppedukkene er helt fantastiske. Så slo tanken meg! Disse r supre gaver! Du kan enten skrive de ut i papp, eller feks skjære de ut i stoff. En annen ide, er å lage de som applikasjon, og feks bena løse – slik at du kan få dem til å hoppe. +++ Fantasien er den som setter grenser.  En annen hit, er å skrive denne ut i hvit papp, sett den sammen og la barna fargelegge den selv !:) Bruk tusj, for å tegne opp detaljene på delene først, og så kan du kutte outline etterpå. 

Tips! Print ut dukken i farger – på litt tykt papir. Scann inn tegningen på din Scanncutmaskin – og la den kutte outline, og vips er dukken ferdig! 

Jeg er så heldig, at jeg har fått lov å oversette, og gjenbruke hennes sjablonger og bilder, til en ScannCut tutorial. På bloggen hennes finner du mange andre figurer. Alle er fri/gratis til eget bruk, men skal du lage noe utover det – så husk å kontakte henne! Og ikke minst, les retningslinjene hennes, for deling av sjablongene og bruk. Lykke til! (Denne kan også lages i vinyl, om du lager alle delene som vanlig. Merk da trådhullene på skjermen din eller i SNCcanvas, og ta de bort. Kutt som vanlig etterpå) 

Her finner du maler til Super Mario og Luigi. Flere figurer finner du bloggen til Gulin. 

Under ser du skissene du skal bruke. Om ikke 800px er stort nok for deg, skal du laste ned fil fra bloggen hennes her.

Her ser du hva du skal bruke, ikke mange tingene du skal finne frem. 

I scanncutcanvas, kan du trace filen selv, eller hente den ned i Facebookgruppen «Scanncut Norge» ferdig tracet. Når du skal skrive ut, er det enklest å gruppere delene, før du endrer størrelsen. !HUSK! Skal du skrive den ut for fargelegging, må du huske å velge outline når du skriver ut. Du skal da bare ha «rammen» på delene. 

Etterpå kan du ungroup delene igjen, om du ønsker å skrive ut smådelene hver for seg. Alternativt er å skrive ut alt i ett – med scannefunksjonen. I papp vil det være like ok å legge fargebitene på riktig sted. 

Lykke til, og kos deg med prosjektet! 

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..