Hvordan tegne og kutte i filt med ScannCut

Noen kutter bare i papir, andre kun i vinyl osv osv.. Men det finnes altså så mange kule ting du kan gjøre med Scanncuten! Jeg har fått lov å oversette og legge ut denne tutorialen for å kutte i filt, fra en amerikansk «Scanncuter». Noe jeg håper kommer dere til gode 🙂 Denne tutorialen viser hvordan du både tegner og kutter i filt. Til slutt limer eller syr du fast motivene dine. Dette egner seg også fint til barn! 

Du trenger: 

  • Matte
  • Heat N bond (eller vlisofix) 
  • Stoffkniv
  • Deep cut blade
     

Skriv først et ord, på et papir og velg Scan to cut data og lagre designet ditt

Trykk på «home» knappen og åpne designet ditt. Det gjør du ved å gå til «patterns» og «saved data». Evnt merk alle bokstavene, slik at du kan flytte de dit du selv ønsker, før du skriver ut!  Usikker på hvordan du gjør det? I vinduet du får med en gang designet er åpnet, er det et ikon øverst til venstre. Dette skal du trykke på, for å få markørene opp. 

Gjør klar filten din, ved å stryke «Heat N Bond» på baksiden. (Dette kan kjøpes feks fra Lillestrøm Sysenter) Når designet ditt er ferdig, legger du filten på matten, og scanner det inn i maskinen. Dermed skal du kunne sette ordene akkurat der du ønsker. Er du usikker på hvordan du scanner, gå til kategorien Brother Scanncut her i bloggen, så finner du tut på det også 🙂 

Sett stoffpennen, i pennholderen og fest den i Scanncuten. ! Bruk «Draw» valget ! og ikke cut, for å tegne på filten. 

Velg design og farger i filten, som du ønsker å bruke – og kutt dem ut. Du skal bruke Deep cut blade, på Scanncuten. ! Lag en test først !. Slik at du er sikker på at du ikke går gjennom filten, og ned i matten. Hvis matten din blir hårete og ikke vil klistre, bruk babywipes til å rense den forsiktig. Evnt wipes fra Coop (tips fra Kenneth hos Lillestrøm Sysenter) Husk å la den tørke skikkelig, før du bruker den videre. 

Stryk designene dine på filten (den du feks skrev «hello» på) og Så kan brodere det fast, eller forsterke det ytterligere med lim, om du ikke gidder å sy. Dette er en fin barneaktivitet, da barna kan sy fast motivene med vanlige rettsting feks

Lykke til ! 

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..