Lag ditt eget trekk til ScanNcut (eller Cameo)

Å lage deg et trekk til ScanNcuten kan være smart, eller Cameo. (Men da må du bruke andre mål enn jeg oppgir her) Den samler støv, og stakkaren har vel like godt av å stå beskyttet, som symaskiner og annet utstyr? På samme måte som man lager «veskekropper» kan man lage et enkelt trekk. Superrask og enkelt. Jeg viser vrangsydd – så kan du bruke det på begge sider. Og selvfølgelig, må det pimpes! 

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne begynne å oppi innstillingene jeg bruker, det kan jeg. Men! husk at det er veiledende. Det er mange faktorer som spiller inn, oppbevaring, alder, hvor mye man kutter, har du egen kniv for papir/vinyl/stoff, hvor gammel er vinylen osv osv.. Jeg forholder meg til vinylen fra Vinylhobby(link) og oppgir innstillinger ut fra det.

For å lage dette trekket, trenger du: 

  • 2 stykker stoffer som måler 74 x 30 cm. Du skal ha 2 stk av hvert stoff = 4 deler totalt
  • Vinyl, jeg har brukt glitter – den finner du HER
  • Symaskin og tråd

Innstillinger på ScanNcut på dette prosjektet:

  • Hastighet 4
  • Press 0 
  • Kniv 3,5

 

Kutt eller klipp alle delene, legg de klar, rettside mot rettside. Har du veldig tynne stoffer, kan du bruke platevatt mellom. Jeg har brukt vanlig bomullstoff, og det går helt fint uten stabilisatorer. 

Sikksakk eller overlock de to kortsidene, og den ene langsiden. OBS! Ikke sy igjen den siste langsiden. Dette er åpningen til maskinen. 

Brett hjørnet slik at du får en vinkel som på bildet. Det er viktig at du er nøye med å få sømmene til ligger over hverandre. Slik vil du få et fint og rett kutt, og hjørne til slutt. Når du har brettet nøye, kutt 20 cm av hjørnet. 

Nå skal både foret og ytterstoffet ditt ha fått slike hjørner. De kan også klippes til, på frihånd – men med min metode her, vil hjørnene passe perfekt rundt Scanncutmaskinen din. 

Nå skal du brette tilbake slik du kuttet. Du skal nå sy rett over kuttet. Nål gjerne midt på, slik at du vet at sømmen din blir riktig. 

Du har nå en rett og fin søm ! 

Nå skal du sy delene sammen. Legg de to posene du nå har fått, rett mot rett i åpningen/den siste råkanten. Og nå syr du rundt hele åpningen. Nål gjerne først, slik at du vet at du treffer sømmene og at posen dermed blir jevn og riktig. 

Husk å la det stå igjen en vrengeåpning! Denne trenger ikke være stor. 

Så er det bare å pimpe på. Jeg har valgt å trykke ut til begge sidene av trekket, siden det er vrengbart. Det trenger ikke du å gjøre, om du ikke vil. Hvordan du lager eller tracer design, kan du lese om i tidligere innlegg, feks HER

 

Mens du kutter, kan du stryke kanten din jevn og fin – og sy en stikning rundt – samtidig lukker du da vrengehullet, om du ikke heller vil lukke det for hånd. 

Voila, du har nå ditt eget trekk til ScanNcut! Jeg har samme trykket på begge sidene

Moro? Denne tutorialen kan du bruke til symaskin, Cameo +++ du må bare ta nye mål og tilpasse det. Men prinsippet er det samme. 

Slik ser det ut når maskinen har fått trekk på seg 🙂 

Lykke til ! 

// INNEHOLDER REKLAME/LENKER //

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..