Scan, trace og kutt ! How to…

I dag har jeg brukt litt av formiddagen til å teste scanning på SNC. Lille tegnet en tegning, som hun ville ha på en hettegenser – og dermed var vi i gang. Hun valgte (selvfølgelig) en Pokeball. Livet dreier seg mye om de små tingene der nå 🙂 Men her får du hvertfall en forklaring, på hvordan dette fungerer, og med utskrift av flere farger. 

Velg deg en tegning, bilde, eller skrift. Jeg valgte tegning, for å vise hvor morsomt dette kan være. Jeg har gjort dette i broderiprogram til symaskinen også, men det er betydelig mer jobb 🙂 Men like moro… 

Legg tegningen på matten, og velg scann på maskinen din… 

Nå kan du velge å sende det til USB (den må da stå i selve scanncuten) data (om du er kablet) eller til Scanncuten. 4 valget er til scanncutcanvas. Jeg viser SNCcanvas og direkte i maskinen, litt lenger ned. 

Når designet er scannet inn, (SNCcanvas) velger jeg filen i softwaren. Som du ser, velger du fra skyen, i softwaren. Her vil den da hente frem den filen du har sendt fra SNC. 

Her velger du som tidligere color, for å få best resultat. Jeg har valgt 3 farger. Dette velger du også i selve SNCmaskinen, om du ikke sender det via SNCCanvas. 

Ballen importeres som en hel figur, med flere deler. Trekk i delene med musa, og du kan separere de, om du ikke skal ha alt i en farge. Jeg skal ha 3 farger, og deler derfor designet opp i 3 deler. Dette kan du også gjøre i SNCmaskinen, du bruker da pekepinnen som følger med, til å trekke delene fra hverandre. 

Her under, ser du hvordan det ser ut om du velger til SNCmaskinen. Den vil spør deg om du vil ha sorthvitt toner eller farger. Jeg velger farger… 

Så vil du få opp dette bilde… 

Nå er vi tilbake til felles for begge scannemetodene: Når delene er separert, legger jeg på de fargene jeg skal ha. De fargede delene mine er hvite bakpå, så du ser det ikke så godt her. Men, det ligger altså 3 farger her på matten. Rød, hvit og sort. 

Gjør som jeg har beskrevet i trace design innlegget, nederst – og skann inn matten. Matten vil gjenkjenne bitene og du kan flytte delene oppå bitene, på SNCskjermen. Du trykker på knappen nederst til venstre, og maskinen scanner. 

Trykk OK, velg CUT og VOILA! Delene er ferdige, i 3 farger – samtidig….

Man kan gjøre utrolig mye moro med denne maskinen! Man kan gjøre like mye gøy med Silhouetten, men SNC er definitivt mye enklere å arbeide med. 

Vinylen jeg har brukt her, er fra Vinylhobby.no,  (link) og er fantastisk å jobbe med. Den er tynn, løsner lett og sitter godt på. Trenger du påfyll, anbefaler jeg deg å se innom nettbutikken deres. 

Når man først har hettegenser på, skal man innta en litt kul holdning visst… :-p 

 

 

// INNEHOLDER REKLAME/LENKER //

 
 

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..