Hvordan trace enkelt med ScanNCut

I går viste jeg hvordan jeg overførte en fil trådløst. Men noen lurte på hvordan denne filen ble til 🙂 Denne filen lagde jeg enkelt i Scanncutcanvas softwaren. Har du ikke konto der, opprett det først! Dette fungerer på alle OS, inkl nettbrett. (Det fungerer også på min mobil) 

Velg nytt prosjekt. Åpningssiden er enten bibliotek eller eget prosjekt. Det er enkelt å forstå. Når du har valgt nytt prosjekt, kommer du inn i dette vinduet (vær obs på at jeg bruker MAC, det kan se annerledes ut i din nettleser.) Ikon nr 3 fra venstre, (se rosa hoover) hold musa over om du er usikker, da kommer det opp en tekst – Image tracing. Vær obs på at dette er et enkelt verktøy, enklere enn Silhouette design, men til mitt bruk har det vært supert så langt. (de få dagene jeg har hatt tid til nå hvertfall… :-p ) Velg dette ikonet… 

Du får nå opp et nytt dialogvindu. Her kan du enten velge bilder fra selve ScanNcuten din, eller maskinen din. Jeg velger en fil som jeg har funnet på nettet. Velg dermed Choose file. 

Se nøye på bilde…. du kan velge outline eller color. Color er mest presis på denne type tracing, når du skal ha med detaljer som øynene ++ her. Huk av for ta bort bakgrunn, og du kan velge hvor mange farger den skal trace. Her er det jo bare to, så det har ikke noe å si. Men jeg kunne valgt den ned til 2 farger om jeg ville. Du får oppgitt størrelsen, noe du kan endre på etterpå. En stor fordel er å trykke Preview, det har jeg gjort her. Da ser du de turkise linjene, dette er tracet. Med andre ord, sauen min er ferdig! 🙂 

Et annet ikon, for ull – du ser den tracer pent og nøyaktig. Får du streker som mangler, etc.. så forsøk å justere opp på antall farger, eller faktisk ned. Det kommer an på skyggene. Tracen kan evnt ta bort skygger, og få det mer detaljert. Men husk at dette er svært enkel trace, så den gjør ikke underverker med fjorten skygger og svakheter. 

Etterpå trykker du OK, og designet ditt er tracet inn på matten. Jeg skal ha alt i en farge – da er det en fordel å markere alt, høyreklikk og velg Group. Dermed unngår du at noen streker blir igjen, eller flyttet på – om du endrer størrelse eller plassering på designet. 

Så sender du designet til ScanNcuten din, usikker på hvordan? HER er et innlegg om det. Velg Download, den store lilla knappen, og et nytt dialogvindu kommer opp. Du sender det enten til maskinen din/USB eller trådløst, som jeg gjør. (Og som beskrevet i linken) 

Skriv ut slik du pleier, fra ScanNcut. Velg designet fra skyen, og load matten. Designet kommer opp på skjermen og du er klar til å kutte ut. 

Det tok et par år de to første posene fikk merking, og noen måneder – før ungene vet hvor ulla skal hen 😛 Men nå er alt på plass. 

En annen ting jeg gjorde i dag, var å merke nye bokser til badet. Vi har hatt en sinnsykt upraktisk trådhylle til ting og tang – som ikke er i hekleposene på badet. Nå kjøpte jeg en ny Billyhylle på IKEA i går, og 4 bokser til småstæsj. Boksene passer perfekt i Billyhylle 40cm bredde, og har lokk inkl i prisen. En ting jeg elsker med ScanNcuten, er at man kan få brukt opp smårester! Bittesmå rester, helt ned i cm nivå. Maskinen scanner inn matten med biten på, og du plasserer bare designet over. Slik kan du også skrive ut design med mange farger, og spare tid! Legg fargebitene på, scann matten og plasser riktig bit på riktig farge. Jeg skal lage en tut på det senere. Akkurat nå vil jeg bare kjapt vise prinsippet. 

Det nederste ikonet til venstre, scanner matten. Som du ser, har jeg grå vinyl – men jeg byttet til turkis etterpå. Jeg hadde en like liten bit i turkis, som jeg dermed fikk brukt opp. På disse boksene er alt laget av rester. Dog bør jeg nok bestille noe vinyl for slikt bruk, for det var nettopp det jeg hadde igjen – rester….:-p Men genialt? Med Cameo gadd jeg ikke sitte å sikte med matte og styr, så der kastet jeg en del smått. Nå er jeg skjære Onkel Skrue, og bruker alt jeg kan. Husk på disse type prosjektene, trenger du transfertape. Jeg har en del igjen av Silhouetten sin, men Vinylhobby selger applikasjonstape, HER  (Link) 

Ny hylle på badet, og nye bokser med navn 🙂 

Så enkelt kan du freshe opp gamle ting, lage nytt praktisk tilbehør osv osv osv. Selv om softwaren til ScanNcut er svært enkel, kommer du langt med den! Husk at du kan også scanne og trace i selve maskinen, men jeg har foretrukket å bli kjent med Scanncutcanvas først. 🙂 Lykke til! 

 

// INNEHOLDER REKLAME/LENKER //

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..