Grill pizza med hele familien…

Her om dagen blogget jeg om å grille pizza. Du finner innlegget HER. En annen ting som er fint, er å ta hele familien på det. Det tar litt tid, og det er absolutt ingen familieaktivitet i fellesskap, og spise det – for det tar litt tid på grillen. 😛 Men det er godt, koselig og er man ikke (så mange som vi er) så kan man planlegge det litt, og lage to små til grillen om gangen, feks. Bruk en god pizzastein, jeg har kjøpt min i Danmark. Med den, følger en stor, bred spade – genialt til å legge på pizzaen og ta den av igjen. Legg steinen i kald grill, og skru på full gnu. 

Jeg kjøper økologisk fullkorn durummel i Danmark. Fantastisk godt mel, som jeg ikke har klart å finne her i Norge enda. Melet gir en fantastisk god smak og god konsistens på bunnen. I dag lagde vi 8 bunner. Til det trenger du:

  • 1 kg Fullkorns durummel. (evnt pizzamel, husk at mel har forskjellig måte å ta til seg væske på) 
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss salt
  • 1 dl olivenolje
  • 6 dl vann 

Bland godt, deigen skal være klissete, men fin å arbeide med for det. Bruk en sleiv å bland sammen, og gå så over til å kna med hendene. Når deigen er fin, fast og litt klissete – sett den til heving. Den skal heve til dobbel str, ca 40 min, under plast på et lunt sted. Så deler du i 8 leiver, og kjevler tynt. Med denne deigen bruker jeg ikke noe ekstra mel. 

Jeg kjevler først ut på benken, og så flytter jeg den over på et bakepapir. Så legger jeg et papir over i tillegg, og kjevler så tynt jeg får til. Løsne papiret innimellom, snu og kjevle videre. 

Når det er ferdig, legger du de ferdig kjevlede deigene enten i en stabel med papiret mellom – eller så kan du rulle de, og ta vare på de – i kjøleskapet. 

Jeg lager en god pizzasaus og setter frem forskjellige ting, så alle kan lage sin egen favoritt. Tomatsaus, revet ost, hakket løk, mais, skinke, pepperoni, stekt kjøttdeig med basillikum +++ 


 

Grillen skal holde ca 250 – 300 grader. Det tar ca 10-15 minutter før steinen er varm nok. Ta ut den ferdiglagede pizzaen, legg den på steinen med bakepapiret på. Etter 30 sek tar du bort papiret. Dette må til for at deigen skal bli fin og crispy, og papiret vil brenne i stykker om du lar det ligge. Bare trekk i papiret, løsner det ikke lett – er den ikke klar. Husk at varmen forsvinner fort, så ikke ha lokket åpent for lenge! 

Slik ser den ut, etter ca 7 minutter. Pizzaen trenger ca 10 – 14 minutter, avhengig av tykkelse på bunnen og hvor mye fyll du har på den. 

Voila, ferdig pizza i grillen. 6 forskjellige varianter her til middags i dag 🙂 

#pizza #grille #mat #lageselv #mammaliv #mammachef #blogge #deleoppskrift #matpågrillen #grillepizza #godt #godmat
 

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..