Pizza på grillen

Det å lage pizza, trenger ikke bare å være en inne-helge-middag. Ta med deg pizzaen ut på grillen! Det gjorde jeg i går kveld. Etter selskap og høye barn, ednte kvelden med et glass hvitvin og grillet pizza. 🙂 

Lag en løs bunn. Jeg har ikke pizzastein, (enda) og dermed må bunnen være fast. Har du stein, så er det beste å lage den så løs som overhodet mulig. Nesten rørete, for å få tynn tynn sprø og deilig bunn. Olje, salt, litt gjær, og durumhvete. (eller vanlig hvetemel.) Lag to små bunner, som du har pizzasaus på. Hjemmelaget er best, men glass er genialt kl 23 om kvelden… 🙂 Ost og pepperoni, eller hva du måtte ønske. 

Sett grillen på fullt, har du gassgrill – så gjerne indirekte varme. Om ikke, så går det også fint med vanlig full bluss. Få tempen opp mot 400 grader, legg på pizzaen, og skru ned til medium/min. varme. 

Etter maks 7-8 minutter, er pizzaen din klar ! (om bunnen er tynn) 

 

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..