Røver in action….

Det hele startet nesten som et kappløp. Til tider er jeg mer lik enn Solan Gundersen, enn jeg tenker over – for det vanskelige er en bagatell, og umulige en utfordring. I dette tilfellet, sistnevnte. Å holde tritt med Anita er ren og skjær utfordring. Men akk, 4 dager etter hennes 1.5 (hun rakk nemlig å rekke opp hele bolen en gang og strikke om igjen) kom jeg også i mål! Det er ren og skjær rekord, å komme i mål – (i det hele tatt) så kort tid etter henne! Wiola kofta, ble strikket på 2 uker, og denne 1,5 uke. hvorpå 1 uke er kveldstrikking. (natt) 

Jakken har to mål, etter hvilken størrelse du bruker på pinnene. 3,5mm skal gi 94 i overvidde og 4.0mm skal gi 102. I mitt hode lot logikken vente på seg, og jeg leste av en eller annen grunn feil. Jeg trodde at overvidden var 94 i begge pinnene, og at maskeantallet var justert til 94 cm. Hvor jeg tok det fra, aner jeg ikke. Men str S er altså 102 cm på pinne 4.0mm. Begge jakkene er strikket i yndlingsgarnet mitt, Dalegarn Lerke. 

Anita har æren for den oker gule (noe selve strikkingen taler for seg selv i grunn) og fargekodene her er:

 • 8111 lys oker
 • 0020 ubleket hvit
 • 3046 rust
 • 8101 lys pastellgrønn
 • 3461 gråbrun 

Mønsteret er selvfølgelig Røverkoften, fra boken til Kristin Wiola Ødegård, Lek med tradisjoner. Masse nydelig i denne boken, neste prosjekt fra den, er noe til knøtta. 

Den jeg strikket selv, tok jeg utgangspunkt i Wiolakofta mi. De samme fargene, pluss lysegrå og mørkeblå. Knappene er de samme, men en størrelse mindre. Knappene finner du hos Marte Helgetun.  Jeg elsker de knappene! Istedenfor rillestrikket kant foran, heklet jeg den opp, slik som på Wiolaen. Fargekodene på denne er:

 • 0017 bleket hvit
 • 8105 mørk blå
 • 5752 mørkegrå
 • 8108 lys grå
 • 5630 lys blå

#strikking #wiola #røverkofta #dalegarn #lerke #bomullull #hobby #homemade #håndarbeid #koftestrikk #strikk #garn #mammaliv
 

29 kommentarer

  • Aud: Tusen takk! Jeg gjorde det. Mener å huske at Lerke har litt mer løpemeter enn PG. 20-30m forskjell. Men fastheten kan du følge. 22m på pinne 4, eller 24m på pinne 3,5 🙂

   Liker

 1. Så smukt … Har garnet til den ..så nu får jeg starte …trods jeg har gang i to andre kofta … 🤗🤗🤗🤗🤗🇩🇰🇩🇰🇩🇰

  Liker

 2. Nydelig kofte! Kjøpte garn til den idag. Litt ergerlig at det er 5630 som er lys blå og 8108 som er lys grå. Penest med lys grå i rutene, altså har jeg kjøpt feil mengde og må reise langt for å bytte. Men men, nå er jeg i gang!

  Liker

 3. Har så lyst til å sette i gang☺ har du fulgt mønsteret i boka, eller gjort noen forandringer utenom fargene og fram kanten? Har hatt så lyst på denne boken lenge, nå skal den i hus🖒🖒

  Liker

  • jeg har fulgt mønsteret. det er noen få endringer, men de kom ikke med viten og vilje ?? jeg glemte en hvit i mellom kryssene i en av de øverste rekkene. 😉 ellers er det kun kanten jeg har heklet istedenfor riller. kos deg, det var et morsomt prosjekt!

   Liker

 4. Hei.
  Tusen takk for visning av flotte kofter. Nå har jg blitt hektet av fargene dine på den blå/ grå. Igår måtte jg bestille boken «lek m tradisjoner» Er det mulig å få vite fargene dine på diagrammet på mønsteret/dine blå / grå farger. Ps hvilken str er det du vil anbefale på knappene? Tusen takk for hjelpa. Vibeke 🙂

  Liker

  • så hyggelig du liker de! Jeg er på ferie nå, og har ikke helt kontroll på det du spør om. 🙂 Men hvit er bunnfarge, grå er rutenettet pluss noe av mønsteret. lyseblå er bord og mørkegrå og blå striper og trekanter. sjekk på bildet at jeg snakker sant nå 😉 Knappene husker jeg ikke, men det er 3 str i nettbutikken til Marte. Den mellomstore, er den jeg har brukt på denne 😉 Så fantastisk at du er blitt inspirert:) Kos deg masse med prosjektet!

   Liker

   • PS. så nå til du spurte etter generell str. Jeg husker ikke hva tinnknappene er. de er som sagt str 2. på den oker gule er det strikking 18cm 🙂

    Liker

 5. Tusen takk for hjelpa. Da skal jg lagre svarene dine. Så ser jg de, når jg får boka. Beklager å forstyrre dg i ferien din. Fortsatt god ferie. Vibeke 🙂

  Liker

 6. Hei
  Da er boka kommet i hus og garn skal handles inn. Hvor mange nøster av lys grå og bleket hvit brukte du? De andre fargene er det vel 1 stk av? Oppfatter jeg deg riktig når du skriver at du strikket denne på pinne 4 med antall masker til str S? Takknemlig for svar. Bente 🙂

  Liker

  • Bente: Hei ! Beklager sent svar. Jeg har fulgt oppskriften helt nøyaktig i boka, da Lerke passet fint til brukte garn. Jeg strikket på pinne 4 ja, men kunne sikkert holdt meg på 3-5 Det kommer jo an på fasthete din 🙂

   Liker

 7. Tusen takk for svar. Men hvor mye garn har du brukt av det lys grå og hvite? For det er vel 8108 (lys grå) og 0017 (hvit) du har brukt som hovedfarger?
  Bente

  Liker

 8. Hei!! skulle så gjerne hatt mønster til røverkofta/genser….. Kan du hjelpe til med det? er bare så nydelg 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..