Fremgangsmåte på sjal med Wiolamønster

Det er MANGE som har spurt på melding, etter fremgangsmåten på sjalet med Wiola mønsteret. Selve mønsteret må du enten kjøpe på Ravelry, via Wiolakofta, eller så finner du diagrammet i «Lek med tradisjoner». Sistnevnte er en fantastisk bok, som absolutt er verdt pengene. Vil du kunne kjøpe mønsteret på selve Wiola kofta, finner du det HER på Ravelry. 

Husk at Wiola diagrammet er ©Kristin Wiola Ødegaard og Gyldendal Forlag. Det skal ikke distribueres, kopieres eller deles uten deres samtykke. Du må selv kjøpe diagrammet, jeg har kun lagt opp fremgangsmåten her. 

Det er Anita Rislaa som skal ha all ære både for strikkingen og fremgangsmåten.  

Du legger opp 5 masker, og start med første ruta (se diagrammet) Så øker du på hver rekke, 1 maske i hver side. Følg diagrammet etterhvert som arbeide vokser. Du bestemmer selv, når du vil strikke midtlinja og gå over på det tofargede mønsteret. Fell av stramt, når du har ønsket størrelse. 

Hvordan øke 1 maske til venstre: 

Hvordan øke 1 maske til høyre: 

 

For å få heklekanten, som jeg laget etterpå – gjør du følgende: 2 rader med fastmasker, rundt hele sjalet. Etterpå lager du blondekant i fastmaskene. I 1 fastmaske, lager du * 1 fastmaske, 3 staver, og avslutt med 1 fastmaske*. Hopp over 3 fastmasker, og gjenta ** Du har nå laget en blonde. Slik fortsetter du rundt hele sjalet. Avslutt når du er kommet rundt og fest tråden.  Se lenger ned, for hvordan du lager fastmasker og staver. 

Fastmasker:

Stikk heklenålen gjennom fastmasken/strikkemasken i kanten. Legg tråden over pinnen og dra gjennom masken. Legg tråden over pinnen igjen, og dra gjennom begge løkkene. Du har nå 1 fastmaske, 

 

Staver:

Legg tråden over pinne, og stikk heklenålen gjennom fastmasken. Legg tråden over pinnen igjen, og trekk gjennom de 2 første trådene. Du har nå 2 tråder igjen på pinnen. (Før dette har du 4, se bilde 2.) Legg tråden over pinnen igjen, og trekk tråden gjennom alle maskene. Du har nå laget en stav. 

 

Masse lykke til! 

 

 

6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..