God morgen, med gårsdagens siste kos

// SPONSET, REKLAME //

Rar tittel? 🙂 Men lell – etter at ungene hadde bakt ned kjøkken, og spist masse kjeks før leggetid – overtok jeg litt. Pakke nr 2 med Parmaskinke gikk til verks! 

Når man er så heldig å få slike produkter i posten – elsker jo mat – så må man nesten teste litt annet, enn å spise rett fra pakka? 🙂 Dermed ble det stekt parmaskinke, med toastbricks og gresk salat med balsamico. Danderingen kan jeg sikkert hente noen flere poeng på, men smaken var utrolig god. For å lage dette, trenger du god parmaskinke (feks denne) stek den i olivenolje og organo – legg på et papir for å få oljen av. Hakk litt gresk salat. Toast, altså stek små rundinger med loff i olivenolje og hvitløksalt og legg alt på tallerken. Ha litt lime og balsamico over. Nydelig godt! 😀 

Sola skinner og planen er å jobbe 15 min – før vi skal ut på en liten sykkeltur. 

Den første pakken laget jeg som kylling med parmaskinke og brokkolisalat – innlegget finner du HER

Helt siden Romertiden har parmaskinke blitt produsert og modnet i området rundt Parma, nord i Italia. Parmaskinken er 100% naturlig og inneholder kun fire ingredienser ? italiensk svin, salt, luft og tid. Ikke minst er tiden viktig for den gode smaken og kvaliteten. 

Tid viktig for den gode smaken
Det unike klimaet i Parma og modningstiden som varer fra 12 til 36 måneder, gir parmaskinken sin innbydende og delikate smak. Prosciutto di Parma produseres og spekes kun i det tradisjonelle produksjonsområdet i nærheten av Parma, en liten by nord i Emilia Romagna-området i Italia.

Grisene
Hemmeligheten til Prosciutto di Parma er den lange modningstiden og utvalget av grisene. Grisene kommer fra gårder i 10 regioner i Nord-Italia. De fôres kun med mysen av parmesanosten og kornprodukter, noe som er vesentlig for å få frem den gode skinkesmaken. Kosten til grisene bidrar til deres utmerkede helsetilstand. Grisene er minst ni måneder og må veie 140 kg. 

Parmaskinke i dagens kosthold
Med en livsstil basert på riktig og balansert kost, er det viktig å sørge for de ernæringsmessige verdiene. Prosciutto di Parma har lavt kolesterolinnhold og er rik på protein. Den er lett fordøyelig og den gode smaken gjør at parmaskinken passer for alle. 

Kronen og garantien
Consorzio del Prosciutto di Parma garanterer for kvaliteten og at produktet er ekte. Når du spiser parmaskinke kan du derfor være sikker på at du nyter et naturlig produkt uten tilsetningsstoffer. Det er dette som skiller den ekte Proscittuo di Parma fra andre skinker.

Proscutto di Parma kan du gjenkjenne kun vet et blikk, kronen er garantien. Kun de beste skinkene, som er lagret i minst 12 måneder, brennmerkes med hertugskronen og selges som Parmaskinke.

Parmaskinke har fått EUs PDO-sertifisering (Protected Designition of Origin) og er også beskyttet i Norge.

For mer informasjon/bilder: Anne Finstadsveen, anne@lynx.no, tlf: 40458027 http://www.parmigianoreggiano.com

 

#oppskrift #parmaskinke #sponset #teste #bloggeom #lynx #kronen #mat #middag #mammaliv

 

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..