Starte å sy, hva trenger man egentlig?

Ikke mye.. ! Jeg ser at mange spør rundt på FB sider og grupper, hva trenger jeg, akkurat kjøpt meg symaskin? Mange med villedille  svarer at de trenger en hel masse. Men det er ikke helt sant. Halvparten av mine, nei… mer enn halvparten av mine villedillertrenger jeg ikke. Men jeg har skapt meg et behov for det. 🙂

Til deg som skal lære å sy, eller akkurat er kommet i gang. For å ha glede av grunnleggende søm, må du ikke kjøpe inn metervis med stoffer, tusen farger tråd og  x antall glidelåser, i varierende lengder. Du trenger heller ikke rådyre bokser, fancy esker eller den dyreste skreddersaksen – for å komme i gang. 

Det du trenger er så enkelt som: 

  1. Tråd (du jan enten kjøpe ny, eller bruke noen gamle sneller du finner i skapet. Det eneste er at de bør ha pinnehull, slik at du får tredd på trådholderen til maskinen. Uansett alder, har de aller fleste snellene det 🙂 
  2. Målebånd
  3. Saks
  4. Knappenåler
  5. Gjerne en liten saks til småtråder
  6. Sikkerhetsnåler
  7. Nåler til symaskinen

Vips, du er klar… nei en ting til er ok å ha …. 

Symaskin! Symaskinen trenger overhodet ikke være avansert! Jeg ser folk anbefaler maskiner helt opp i 30 000 som startmaskiner. Det er bare tøys. Om du ikke planlegger å sende ditt første produkt til kronprinsessen med en fancy label tagget på, med maskinnavnet – har det ikke noe å si. Eller, en sannhet med modifikasjoner. Legg «litt» penger i det. Styr unna 799,- på Ikea eller 899,- på Jydsk. Ikke fordi du ikke vil håndtere å legge opp gardinene dine med den, men du vil så raskt ønske mer. En løsning er også å sjekke Finn.no for en brukt, litt større maskin – om du absolutt ønsker det. Så lenge maskinen har rettsøm, sikksakk og går på strøm – er du hjulpet langt! Alt annet er luksus som må bestemme hvor mye er verdt for deg. 

Trådklipp, festing av søm (noe du kan gjøre med å sy litt frem og tilbake også) 1034 sømmer, er ikke ting du MÅ ha. Men det er KJEKT Å HA, som Øystein Sunde synger. Det viktigste for meg, er at maskinen er stabil, gjerne litt tung, syr pene standardsømmer og gjerne knapphullsfunksjon. Det er det mest grunnleggende jeg vil ha. I tillegg er jeg fan av stående spole. Lettere å vedlikeholde, men det er en smaksak. 

Bilder: Bernina B330 er bilder fra Bernina Nordics webside

 

 

Sy, kos deg og ikke la deg overbevise om at du må bunne kredittkortet – for å ha syglede! 🙂

 

 

#hobby #symaskin #bernina #søm #Håndlaget #hobby #homemade #håndarbeid #kos #mammaliv #jobbmamma #sy #symaskinglede #syutstyr

3 kommentarer

  1. Skulle ønske jeg også var flink å sy 😉 men har mamma som sydame så da burde det ikke være vanskelig for meg å lære meg det haha bare viljen d står på da 😉

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..