Ethvert snøfnugg er unikt..

Jeg har offisielt tatt en pause fra hele strikkedebatten, med en bismak. En bismak som sannsynligvis gjør at jeg trekker meg helt ut, til debatten blir seriøs igjen. Vi anklager Søbye for å skyte i alle retninger, mot målet. Det samme anklager jeg nå debattsider, kommentarer, FB ++++ det som startet som en reaksjon mot meninger, er nå som alltid – over på person. Da gidder jeg ikke mer…

Hvert snøfnugg er unikt. På avstand ser de like ut, men de er ikke det. Bare se på bildet, se som guttungen lar snøen falle over seg, og alle fnuggene ser like ut. Men hvert og ett er unikt. På samme måte er mennesker forskjellige. Jeg blir også forbannet over Søbyes uttalelser, men det er hans rett til å ha. Det er hans rett til å mene rare ting, og det er min rett å mene i mot. Basert på hans uttalelser, døpte jeg han «passende» titler, i forhold til i hvilken bås jeg plasserer slike meninger i. Han, som ser ut som alle andre, mener noe – en halv million klirrende strikkebok-lesende damer mener motsatt av. 

Om vi ser på bildet igjen, så føler jeg at vi nå kan bytte ut guttungen, med Søbye. Snøfnuggene er den halve millionen som vil han til livs. Skill sak og person! Jeg syns ærlig at  han er sur, gammel, utgått på dato, og uten viten om tema – men som kritiker! Ikke som person, utenfor sitt virke. Her begynner det nå å bli tragisk. Uttalelser som at han er sikkert «skilt, deprimert, går på antidepressiva, lenge siden han fikk sex, mislykka barndom… osv osv… » da er man så langt unna saken, som kan få kommet. Vi er faktisk inne på mobbing og til tider, trakassering. 

Vi skal inn i glorifiseringsdebatten igjen..! 

Vi skal stille Søbyes meninger i midten – og vi skal la alle fnuggene falle ned, en etter en – uten en snøball innimellom. Jeg er på ingen måter enig med Søbye, eller sympatiserer for hans kvinnesyn gjennom strikkebøkene. Jeg er heller ikke for andre veien, at menn skal macho- og maskuliniseres til nye høyder – gjennom «mannebøker». Men! Som person – må jeg si en ting… Søbye har baller, så det holder. For det kreves, slik debatter på sosiale medier utvikler seg…. 

 

Ha en fin kveld alle sammen! Her er det slutt på utetid og start på vokseninnetid 🙂 

 

#espensøbye #morgenbladet #meninger #side2 #nettavisen #jobbmamma #strikkebøker #håndarbeid #altomhåndarbeide #redaktør #ytringsfrihet #mobbing

 

3 kommentarer

  1. Helt ærlig skjønner jeg faktisk ikke at folk tok seg nær? Altså, hvis man blir sur av det han sa, må det jo ha truffet et sårt punkt? Jeg mener at som anmelder av strikkebøker var han helt på bærtur, og snakket over seg selv. Det er som om noen skulle ha anmeldt kokebøker og sagt at det er menneskeundertrykkende å lage mat fra bunnen av, når vi har Toro og Fjordlands (siden han nevnte at vi strikkemennesker er for høyt hevet til å gå på H&M og kjøpe en akrylgenser til 199). Ingenting av det han sa stemte med hvorfor JEG kjøper strikkebøker, eller hvorfor jeg har strikket pene plagg til tantebarn. For min del mener jeg at det ikke skulle blitt noen debatt av uttalelsene hans, jeg mener vi bare skulle ristet dem av oss. Dessverre syns jeg ofte noen kvinner tar veldig på vei, og kan bli veldig ufine. Da har man jo sunket mye lavere enn han som mente vi bruker livene våre på å undertrykke oss selv.

    Liker

  2. Jeg må nok sørge for å få med meg dette som var før skjønner jeg.
    Synes det er stas med heimstrinka genser jeg da.
    Et barnebarn, gutt, strikka lue til meg, det var stas.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..