Villedille – uhelbredelig?

«Den så utrolig praktisk ut»….»ååå den hadde vært super å ha…» …. «oi, den MÅ jeg bare teste…»…. «Jeg kan jo bruke den til noe..?» Kjenner du deg igjen? Jeg er sånn! 

Stryke, klappe, kjenne på – verb som ofte gjør at lommeboka krymper seg, og visakortet føler en trang til å deaktivere chipen i frykt for å bli brukt for mye. Tråd, stoffer, garn, saks, spoler, målebånd, knapper, trykkføtter – det er ingen ende for hva som kan være kjekt å ha – når man har en hobby. Jeg pleier å si at jeg ALDRI skal begynne med scrapping – bare tenk hvor mye maling, stempler +++ jeg kommer til å dra i hus. Bare se alt jeg har klart å dra innover dørstokken til Silhouette og Scanncutmaskinen. (innrømmer glatt at papp og stempelkit, kaaanskje ikke har så mye med søm å gjøre – men det så utrolig morsomt ut å teste!!!!!) 

 • Jeg har trykknapper med hello  kitty på, som ungene har vokst fra for lengst…
 • Jeg har Jersey med Byggmester Bob, som jeg kjøpte av ren nostalgi…
 • Jeg har broderier, som skal lage tøfler og tilhørende antisklisåler, i str 24 (jentene bruker nå 33 og 34) 
 • Jeg har noen ruller med noe hvitt, jeg ikke husker hva man bruker til lenger…
 • Jeg har tråd, som jeg ikke lenger liker fargene på…. 
 • Jeg har trykkføtter jeg må lese bruksanvisningen til, for de så kjempepraktiske ut – den gangen jeg husket hva de gjorde
 • Jeg har 8 sysakser, fordi jeg ikke fant de første 6 når jeg først skal sette i gang å sy 
 • Jeg har X antall synåler, fordi jeg ikke husker hvor jeg la de andre
 • Jeg har 2 Parisknapper  som er like, fordi det ikke var flere, men de var så søøøøøøøøøte
 • Jeg har 2″ biter, fordi jeg en gang tenkte jeg ville lære å quilte
 • Jeg har utelukkende positive «kjøp» tilbakemeldinger på ebay, flere hundre – noe som ikke i seg selv nødvendig er en god balanse? 
 • Etsy logger meg automatisk inn, uansett hvilken enhet jeg kommer fra.. 
 • Jeg har en skuff med ting jeg burde kastet, men som jeg ikke orker – fordi de er så fine… 
 • Jeg burde ryddet, men da må jeg konkret se alt jeg har – istedenfor å gjette, som gir en mindre mengde…..

Og slik kan jeg holde på inn i det uendelige… 

Det føles som en sykdom å «villedille». Alle de stoffbitene jeg har liggende bl.a – som overhodet ikke kommer til å bli brukt til noen her i huset, men som jeg ikke klarer å kaste. Mønster, knapper ++++ det kan jo hende at jeg kan bruke det til gavesøm en gang? Og de ligger jo ikke i veien, om jeg bare skyver de litt lenger inn i skapet? Hvor mange ganger trenger vi plassen under tvsofaen, er ikke det en ok IKEA boks høyde? 

Man får en egen livstil, tankegang og væremåte… når man blir bitt av basillen. 

I min verden, er det nesten, egentlig ikke unormalt å vrenge plagget i butikken – nååååå hvilken søm har de brukt her? Se, de syr ikke perfekt industriproduksjonen heller. TIl og med ikke venners eller familiens plagg, slipper unna alltid. Det er da helt normalt, og få studere tekstilsammensettingen? Skjerp deg, jeg skal bare se på lappen i genseren din!!! Ikke det? Er ikke det vanlig da?… Ikke det nei………

Man tar seg i studere luene til medelever til barna, for den så da hjemmesydd ut – har den en «label» jeg kjenner igjen? Man blir en pest og en plage 🙂 

I tillegg til at mannen vrenger seg av smerte, i det man passerer en håndarbeidsbutikk – vrenger økonomien seg av samme årsak. Uansett, ja det ligger MYE glede og psykriatisk investering i syrommet – men det er også mulig at det ligger litt overdreven eller unødvendig behandlingsmateriell der nede… *sparke* Jeg skylder det på hamstergenet. Vi sammenlignes ofte med apene, men hamsteren har også en sentral plass – hverfall i min syhjerne! 

Trøsten min i all galskapen? (som i tillegg er bedre nå enn før… tenke seg til hvordan det var… *ulp*) er at det er mye glede i alle de irrgrønne neonfargede biesebåndene, som jeg trodde kunne være fine å ha – og det er mye terapi å se inn i trykkfotskapet og gjette hva alle skal brukes til. Det er også utrolig mye ro, i det å sette seg ned med sprettekniven, som skulle ha spesialgrip – slik at jobben gikk lettere… (ok, definitivt dropp det siste. Oppsprett er en DR** jobb, uansett verktøy) Og det er viktig med spenning i hverdagen, noen som har kjent adrenalinet kicke inn – i det man setter på seg verdens mest uskyldige smil, og viser mannen med litt «høyere stemmeleie enn normalt» – de fiiiiiine stoffene man fant på salg? 

Konklusjonen – søm og shoppingdille er ingen logisk ting – men fytti så moro det er !!!!

Dog er jeg sikker på at dette kan sammenlignes med mange villediller – enten man er opptatt mote, har en annen hobby, interiør – villedille, kommer i mange former! 

 

#håndarbeid #hobby #søm #altomhåndarbeide #side2 #nettavisen #familie #homemade #shopping #syselv #lage #canon #canon7DmarkII

8 kommentarer

 1. Hehe…jeg er også litt slik, men jeg er slik med det meste. Dvs at jeg handler ting jeg overhode ikke trenger men som jeg tror jeg trenger…hehe.
  Ebay og jeg måtte slå opp en lang stund da jeg gikk helt amok der 🙂

  Liker

 2. Fantastisk😎 Så deilig og ikke være alene🤗 Trengte den etter messeturen😂😂😂 Men nå skal jeg skjerpe meg IGJEN. Har gått på nok smeller😂😂😂

  Liker

 3. Hehe-tror vi er en god flokk 😊 Men tenk på all gleden vi har av å kjøpe alle disse duppedittene😃 Vil du bli kvitt 2″ lappene dine, kjøper jeg gjerne – jeg holder nemlig på å sy teppe og trenger mer😜

  Liker

  • Merete: Hehe… jeg har desverre gitt bort det aller meste til skolen :p Dere er jo helt rå på de der. Jeg bare lagrer 🙂 Spennende prosjekt, håper du deler resultatet 😀

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..