Løve eller pusekatt i speilet?

Lille speil på veggen der, hvem er vakrest i landet her? Hva tenker du, nå du ser deg i speilet? For min del kommer det an på, når på dagen jeg ser meg selv i speilet. Kl 0630, unner jeg ikke så mange utenforstående å se meg. Av og til blir jeg nesten litt redd når jeg passerer speilet selv :-p Smal i øya, håret rett til værs, gusten i huden og gjerne litt sminke fra i går… Nydelig, ikke alltid, men hey – thats me! 

Det er det indre som teller…. hvert nyttår, kan det stemme. Fettprosenten og musklene, på innsiden 🙂 1 Januar er ofte startskuddet for mange når det gjelder dietter, slanking, muskelbygging osv osv. Ned i kilo, mindre fettprosent, øke muskler = det er det indre som teller 🙂 Eller, var det ikke helt slik? 

I går hørte jeg plutselig Knøtta brøle på utsiden. og når hun kom inn var dramafaktoren, på høyde med Eiffeltårnet. Noen hadde spurt om vekta hennes!  Tenke seg til så frekt, i følge 7 åringen. Hadde hun vært 15 år, hadde jeg vært litt bedre rustet til å håndtere det. På spørsmål om hvorfor hun syns vekt var viktig, og hvorfor hun ble sinna – hadde hun ikke noe svar. Vet ikke helt…. var svaret. Når man er 7 år, skal Bolla Pinnsvin synges med latter og glede. Ikke med tårer og frykt. Knøtta går i 2 klasse, allerede i 1 klasse ble vi informert om at læreren brukte lang tid på å korrigere ord som feit, tjukk, ekkel og svær. Hva er det som skjer? Er det rart ungdom og voksne har dårlig selvbilde, om det starter allerede på 1 trinn? 

Det finnes i mine øyne, to typer korrigeringer…

De du gjør for din egen del, for ditt eget selvbilde – og de man gjør for andre. Hvorfor er man opptatt av hva andre måtte mene? Stor eller liten rumpe, små eller store pupper, rynker – ting som kvinner ofte sliter med, og som «lett» kan fikses. Noen gjør det for å «få tilbake» kroppen de hadde før, og andre for å få en kropp de aldri har hatt. Ingen av delene er galt syns jeg. Det man ser i speilet, skal ikke få en til å gråte eller gå inn i en dyp depresjon – og kan man «enkelt» endre på det, så er det en personlig avgjørelse. Jeg ser mange spør i blogger, om hva leserne syns – skal jeg operere meg. Det syns jeg hører mer hjemme foran speilet enn i bloggen. Det må være du, og bare du – som kan svare på det. 

Men med så «enkel» tilgang til endringer, stor fokus på vekt og kropp, eksponering av «den perfekte» kroppen – er dette med på å få 7 åringen til å gråte, når noen spør om vekta? 

 

#tanker #skepsis #barn #vekt #overvekt #mamma #mammaliv #foreldre #familie #råd #side2

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..