Effektiv dag som gav blodsmak…

Så er man i gang igjen! Og jeg er utrolig stolt og glad for å komme i gang med bok nr 2! Like andektig og spent, hver gang jeg står foran døren til Gyldendal. Ikke bare er døren stor og mektig, i forhold til mine 165cm over bakken, men det er noe med stemningen her også. Arbeidet med bok 2 er i gang, og i løpet av det neste året 16/17 skal vi ut med enda flere, men de kortene får dere ikke helt enda. Men jeg sier til alle syglade, gled dere. Det kommer noe for alle! Men først ut er en ny damebok. Jeg gleder meg så! Det er SÅ mye fint, og jeg og redaktøren min – klarer knapt å velge ut hva vi skal ta med.. hehe. 

Selv om hovedstaden hadde betydelig mindre snø enn oss på Sørlandet, var det kaldt nok! Fytti så sur vind det var. Jeg hadde med meg noen sko som svogeren min skulle hente, og mens jeg stod å varmet meg på kaffekoppen, kom jeg til å tenke på Petter Uteligger og kompisene – tenk å ha det slik hver dag. Får vondt langt inn i sjelen…. 

Selv om det er spennende å lage bok, og oppleve gleden ved å inspirere andre – var kanskje det mest spennende møtet i dag. hos Plan Norge. Turen begynner å falle på plass, og nå vet man at ca i slutten på April, sitter jeg på flyet for å se noe av det flotte arbeidet de gjør. Første steg nå, er å bestille time hos legen, så man får startet vaksinecocktailen, slilk at man er klar for Latin-Amerika. Det som overrasket meg litt, er at det faktisk bare er jeg, og min kontakt i Plan Norge – herlige Caroline, som skal reise ned, sammen med en dyktig fotograf. Det blir kjempespennende å oppleve – og jeg gleder meg utrolig mye til å se prosjektene deres. Visste du at Plan har MANGE andre prosjekter, enn bare utdanning? 

 • Holdningskapende arbeid rettet mot familier, for å få endret tankegang rundt jenter og skolegang
 • Childfriendly zone – i flyktningeleirer
 • Entrepenørskapsarbeid rettet mot kvinner
 • Selvforsvarskurs
 • Stipender for skolegang
 • + mye mye mer… 

 

Etter dagens møte, må jeg innrømme at jeg er kjempeimponert. Er du som meg, som kun har hatt kjennskap til fadderbarnordningen og jenteaksjonen? Plan går inn i lokalsamfunnene og hjelper helt fra «grasrota». For å kunne sende jenter på skole og arbeid, er det viktig at holdningene er tilstede for det. Holdningskapende arbeid, er derfor minst like viktig som selve skolegangen. Uten familien på laget, hjelper det lite med all mulige stønader og stipender. Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg, og ikke minst dele opplevelsen med dere. Teksten som jeg skrev til Jenteaksjonen 2015 kan du lese HER

Juryen som  bestod av Kjetil Manheim fra Blogg.no, Mari Siljeholm fra PR-byrået, Trigger, og Caroline Engelhart fra Plan Norge International har følgende begrunnelse:
Innlegget fra Mediakaos lyser av engasjement for saken. Det er velskrevet og bærer preg av at bloggeren har satt seg inn i problemstillingen. Det er flott å se noen bruke sin sterke digitale posisjon til å gi en stemme til de jentene som ikke blir hørt.

Denne teksten fant jeg plutselig på blogg.no, Plan Norges Facebook side ++++ det var utrolig moro at teksten min førte til en av de største opplevelsene man kan få! 

 

*************************

Men hva gav blodsmak? Jo…. jeg hater FB oppdateringer +++ som sier #denfølelsen. Thats it. Så skal man lokke og lure ut resten… Men i dag var det passende for min del. Og tillegg ville det ikke vært pust eller muskler uten melkesyre igjen, til å taste noe lenger  :-p Det er nemlig #denfølelsen når trikken er forsinket, 4 min. Og man løper som en tulling fra Jernbanetorget (og bare husk mitt forhold til trening) til bussterminalen. Og man er 3 minutter for sen.. 3 minutter!!! Hostekuler tilnærmet lik astmaanfall, dirrende ben fikk en stakkars mann til å flytte seg øøørlite mer til høyre, da jeg dumpet svett og sur ned på benken…. Sier det mest om kondisen min, eller innsatsen? For jo, jeg tenker det er jo en forskjell? For selv med god kondis, kunne jeg jo ytt og løpt så intenst, at kondisnivået ble passert, og blodsmaken likevel kom? Ja, jeg holder meg til den. Og så driter man i å tenke over at kondisnivået, ble vel egentlig passert i trappa – 200m fra trikkestoppet……. 

Men nå er kroppstempen noenlunde i vater igjen, folk har sluttet å tro jeg har kols, den hvinende pusten er stoppet, og jeg har følelse i bena. Jeg er på vei hjem!! 🙂 

 

#plannorge #gyldendalforlag #sybok #håndarbeid #hobby #homade #søm #lageselv #Bistand #arbeid #altomhåndarbeide #jobbmamma

4 kommentarer

 1. Nå blir det jaggu spennende å følge deg framover når du er så heldig å få være med på en slik reise.. Heldige deg.. Du kan jo kanskje kjøre en giveaway/konkurranse her på bloggen din når den nye boken har kommet ut 🙂
  Ha en fortsatt fin dag

  Liker

 2. gryshverdag.blogg.no: Ja jeg er superheldig 🙂 Gleder meg noe veldig. Klart jeg kjører Give away! I mellomtiden kan det nok hende at det dukker opp en eller to GA, med den boken som allerde er utgitt også igjen. Er lenge til høsten…… 🙂
  Ha en flott dag du også!

  Liker

 3. Hei igjen!
  Hvilket land i Latin-Amerika skal du reise til? Har du valgt det selv eller var det noe som ble bestemt av plan? Det blir nok en helt topp tur kan jeg tenke meg! På godt og vondt da, men alt i alt på godt vil jeg tro.. Skulle ønske det var meg…:)

  Liker

 4. BRASSEFRUE: Hei der!!! Vi skal reise til Nicaragua. Det er Plan som har bestemt. Det er meg, en fra Plan og en fotograf som skal reise en uke 🙂 Vi venter på endelig bekreftelse på reise, men det er ganske sikkert 🙂 gleder meg noe veldig nå ! 🙂 Vi skal besøke eksisterende prosjekter, samt besøke og snakke med jenter, for Jenteaksjonen 2016 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..