Grytebrød – en gave til matpakka

Godt grovt brød, er ingen selvfølge. Enten er det tørt, ikke godt, smuldrete osv osv – i følge ungene. Loff derimot, er feilfritt! Jeg er sikker på at om loffen hadde hatt grønne flekker, ville ungene bare sagt at det var litt fargerikt. Satt på spissen, jada… 🙂 

Grytebrødet i boka til Kjartan Skjelde er derimot en superhit! Saftig så det holder, sprø deilig skorpe og store skiver. Salat, skinke og ost = ungene er superhappy. Det er laget på spelt, så det er ikke mørkt og tungt. Men for all del, det er skuddpremie på den som forteller ungene at det heter grovbrød. Vi er nemlig der…. Det trenger ikke smake godt, bare det heter feil! Noen som kjenner seg igjen? Det er til å rive seg i håret og andre relativt løse kroppselementer, for så lenge det ikke lyder korrekt, er det heller ikke godt. 

OMG som ungdommen sier… men lell, det er et fakta her i huset om dagen. Det kan godt være gulrot og rosenkål i maten, til og med fisk, men for all del, ikke nevn det! Det kan spises, men ikke høres. En logikk jeg fint kan leve med! 

Så nå, første skoledag – brødet er godt og kjølet ned fra i går, og det er ikke grovt, det er bare hjemmelaget. Med andre ord, både frokost og niste går ned på høykant!

Ha en fin og kanskje litt mindre avansert morgen enn oss! 

 

#bake #frokost #gyldendal #kjartanskjelde #grytebrød #nistepakke #barn #familie #foreldre #mammaliv #side2 #nettavisen

6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..