Fra Haugesund – Dronning Maud obligatorisk!

Mange vil hevde at det er obligatorisk med denne desserten, som forøvrig smaker himmelsk – om man er fra Haugesund, Jeg er nok en av de. Når man bare kommer forbi den trassige gelatinen, og unngår at den vinner boksekampen mot deg – så er du godt på vei. Å piske en luftig eggedosis er ingen kunst, når man etterpå skal i gang med bløtlegging, smelting og pisking av gelatin. Nå får jeg det til å høres ut som at det er supervanskelig med gelatin. I mine øyne, så er den Forb****** ingrediensen et utfordring. Og det verste? Det er at den oppfører seg omtrent som en baby med kolikk! 

Du arbeider mykt og forsiktig med den, og når du endelig har skjønt hva som skal til – føler du deg like selvsikker som Donald Trump – og smekker til med ny glød neste gang. Same procedure as last time? Å jada, men fungerer det denne gangen? Å neida…

Slik har jeg og min gode venn Dronning Maud desserten, holdt på å siden første gang jeg laget den – i 98. Et ustabilt, urovekkende vennskap, som til tider har vært preget av både irritasjon, pmssympotomer, sinneanfall, glede, kjærlighet og hat – alle faktorene som et ekte vennskap har. eller evnt ekteskap :-p 

Men for å skjønne dette evigvarende forholdet, må du forsøke å lage denne selv. Nyttår, jul, spesielle dager – jeg satser like friskt hver gang 🙂 Og innimellom pleier den vennskapet vårt, med å oppføre seg som jeg vil – og blir perfekt 🙂 

 

Til  8 personer:

 • 1 plate Dronningsjokolade
 • 6 Gelatinplater
 • 6 eggeplommer
 • 8 ss sukker
 • 6dl kremfløte
 • 1 dl portvin 
 • 1/2 dl kokende vann

Slik gjør du

 1. Sett fram fem lekre glass eller skåler. Denne oppskriften krever at fromasjen får stivne i kjøleskapet en god stund før servering.(Jeg bruker å lage den kvelden før) 

 2. La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann ca. 10 minutter. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker, visp fløten til lett krem. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i ½ dl kokende vann og tilsett portvinen. Hell gelatinen i eggedosisen i en tynn stråle mens du rører. Vend så inn kremen forsiktig. 
  Riv sjokoladen.

 3. Legg fromasj og sjokolade lagvis i en glassbolle eller porsjonsglass med sjololade på toppen. La desserten stivne i kjøleskapet før servering.

 

Lykke til ! Jeg er sikker på at om du får den til, smaker og nyter – så blir det et nytt evigvarende smaksforhold! 

 

#dronningmaud #dronningmaudpudding #kos #dessert #oppskrift #dele #opplevelse #Haugesund #mammaliv #fest #hverdag 

 

8 kommentarer

 1. Dronning Maud er iallfall obligatorisk hos min mor i jula 😉 Har aldri laget den selv, men det er en av få desserter både min kjære og jeg liker godt 😉 Godt nyttår til deg<3

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..