Mens vi venter med dårlig samvittighet?

Kalender, pakkekalender – sjelden er noe mer omtalt på denne tiden enn det. Dyre gaver, billige gaver – dårlig samvittighet i forhold til at man gir sine barn kalender. Ikke fordi man selv utløser det, men alle andre «skeptikere». En pakkekalender er snart like illegalt som ulovelige stoffer, eller lovbrudd – i noens øyne. Det er med å stigmatiserer samfunnet, og vi viser forskjeller. Men så er spørsmålet, samfunnet består desverre av klasseskiller og forskjeller, hvorfor skal man alltid ha dårlig samvittighet for det? 

Jeg har nå sydd og pakket 96 kalenderposer.. det vil si at jeg har brukt tid og krefter, men mindre penger enn de «ferdige posene» som man kan få kjøpt, som i tillegg er for små. (tenker ikke på papirposer) Selv om jeg nå spyr av ordet broderi, er det holdbare poser, som vi tar frem år etter år. Innholdet – nå er det slik at mine tenåringsgutter til tider må dusje, og de bruker til og med såpe. Det har seg også slik at det er jeg som fyller på med denne såpen. Det er også jeg som kjøper nye sokker, boxere, viskelær, penner ++ når de trenger det. Mirakuløst bruker også jentene truser, sokker og skolesaker. 

Det er ikke sikkert at man normalt ville kjøpt alt dette samtidig til vanlig, men nå er det nå slik det fungerer her. 3 for 2. En 6 pack med sokker, 2 pack med boxere – med 2 stk i hver. Det er faktisk 3 kalendergaver til hver av guttene. 3 sokker – 1 dag, 1 boxer – 1 dag, 1 boxer – 1 dag X 2 gutter. Det samme for jentene. Dusjsåpe, deodorant, viskelær, penner, blyanter, flaxlodd til 10 kr, hansker (2 for 39,90) luer +++ alt dette er ting de trenger i vinter likevel. 

Pakkene MÅ ikke fylles med leker og godteri, for å være godkjente! Jeg blir litt matt av å lese all hetsen mot pakkekalendere. 1 Julesokk med godteri, er her fordelt på 6 av pakkene osv osv.. I mine 96 pakker, er det poser som inneholder «dyr moro». På Julaften får de en stor ting, som er en del av julegaven ellers. Både Lille og Jumbo har bursdag i Desember, de får helt vanlige ting i posene sine, til og med da. 

Når man lager pakkekalender er det man selv som setter standarden. Her var målet 10 kr maks i hver pose, og totalen er under. Ved å finne flerpack av ting, fordele en større ting, samt ikke legge lista for så store ting – så kan faktisk en pakkekalender være morsom, og billig på samme tid! Når man har 4 barn, sier det seg selv – at det ikke kan bli superbillig. Men i forhold til barna – så er ofte spenningen og tanken bak nok. Om man ikke har startet trenden med å legge xbox spill i posene…. 

Pakkekalender er hva man gjør det til selv. Og jeg er sikker på, at de barna som har foreldre med dårlig råd, blir like glade for å finne sokker og hansker i posene sine, til 10 kr fra Europris, som noe annet. For det er gjerne de barna, som ikke er vant til å få så mye ellers heller. De barna som ikke setter pris på posene, og foreldrene som mener det er for høye krav – må kanskje se på hvilke krav de setter ellers til ting? 

Jeg nekter å ha dårlig samvittighet, fordi mine barn får pakkekalender. Det går et vesentlig skille, på når man skal trekke frem fattighetsdebatten. Det handler litt om å unne barn en gode man kan ordne greit, selv om andre barn ikke har det. I enden, handler det om å bevisstgjøre egne barn, på at det finnes barn som ikke har samme godene – som feks pakkekalender. Men jeg syns ikke det skal være et poeng å unnlate å gi egne barn det, for å understreke poenget…..

 

#side2 #nettavisen #julekalender #brukvett #syselv #hjemmelaget #kalender #hysteri #søm #bernina #håndarbeid #familie #barn #blogg #mamma #mammaliv 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..