Sy din egen garderobe 34-56 – informasjon

Boken er begynt å ankomme mange hjem, og meningene på Facebook er mange 🙂 Men jeg tenkte å lage ett innlegg, med litt informasjon her. Boken kom i butikkene i slutten av Oktober. 

Bakgrunn:

I våres la jeg ut spørreundersøkelse på forskjellige FB grupper, hvorvidt det føltes som et behov, med en plussbok. Tilbakemeldingen var MANGE, og positive til en slik bok. Som sagt så gjort, arbeidet startet sammen med Gyldendal Forlag. OVer 200 sider og nesten like mange modeller, ble sendt som skisse, og vi brukte mange timer, på å lande inn de 60, som du finner i boken i dag. Forlaget ønsket å ha med noen av S+  modellene, som altså går fra 34 – 44/50. MEN! Det er ikke mange av disse, totalt er det hovedsaklig, overvekt av 46-56. De minste er mest for å fange de som ligger midt i mellom pluss og vanlig. Disse modellene er også modeller som enkelt kan justeres. Modellene er en samling av Alt om Håndarbeides PLUSS dame mønster, fra de siste 6 årene. Liker du dette, så husk at hver måned kommer det nye Pluss modeller i magasinene. Du kan kjøpe de løst i kiosk eller abonnere. 

Her ser du en oversikt over hva som er i boken. Av disse, er det få, noen modeller som er i de minste størrelsene. Dette er en PLUSS bok – med 46-56 i fokus. 

Visste du at vi lager alt på huset i Kolding/Danmark selv? Her lages mønsterne, graderes, sys på systuen og så sender vi plaggene på foto – sammen med Christina, min danske redaktørkollega – før de ankommer våre grafikere som setter opp magasinene 🙂 

Her kan du se en liten smakebit. Her kan du også se noen av modellene som er fra str 34. Legg merke til på bildene, at størrelsene står ved hvert plagg. Som du kan se, er det lagt fokus på snittmønster til store damer. Men modellene er «typiske» mindre størrelsesplagg – man MÅ ikke kle seg i sekk eller kasse, fordi man er stor! 

Boken inneholder også en syskoledel, her finner du oversikt over tekstiltyper, nåker, utstyr, sytips, måleskjema +++ i tillegg finner du tilpasningsider. Hvordan justere for stor byste feks, øke/minske buksesnitt, skjørt +++ her er det masse tips for å få plagget til å sitte helt perfekt. 


Husk at ytterst få av oss, passer «out of the box». Det vil si at alle bør mer eller mindre justere litt på et mønster. Jeg ser at mange skriver at de kjøper mønster, for å slippe å justere – men det er ikke så mange som har mannequin-centlongkropp. Noen har det, men gjennomsnittet har litt variasjoner 🙂 Lag deg et måleskjema, mål deg over byste, under bysten, livet/midjen, det bredeste partiet over hoftene, og rompa. Når du skal sy, finn den størrelsen som er nærmest deg. Bysten og hoftemålet er viktigst, de andre justerer du lett. Se i boka, hvordan du tar inn eller ut mønsteret i livet, evnt forlenger eller forkorter, osv… 🙂 Ram inn målene dine, og ha de lett tilgjengelige! 😀 

Lykke lykke til med dine kreative prosjekter! 

Boken har en egen Facebok side: https://www.facebook.com/groups/101192486913796/

 

#altomhåndarbeide #mote #syselv #homemade #hobby #håndarbeid #gyldendal #sybok #jobbmamma #jacobsenpublications #søm #symaskin

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..