Hjemmelagede baguetter

Finnes det noe bedre? Crunchy, deilige, varme baguetter – enten med godt pålegg eller til middag. I går fikk jeg så lyst å bake, og dermed kommer det jo selvfølgelig også en oppskrift til dere her. Denne kan kaldheves over natta, eller lages som vanlig med lunkent vann og standard heving. Formen jeg bruker til steking, er en spesialform med samme egenskapene som steinplatene + luftehull. Dermed blir baguettene supersprø og gode. Jeg har kjøpt min i Danmark, men vil tro de finnes her i Norge også 

Ingredienser:

350 – 400 gr hvetemel 

1/2 ts maldonsalt

3 ss olivenolje / eller smør

3 dl lunkent vann 

1/2 pakke gjær

evnt, hakket hvitløk og meierismør

Alt alt godt sammen med kjøkkenmaskin. Spar litt på melet, mens du elter. La den elte på middel fart i ca 15 min. Da vil den klissete deigen plutselig bli luftig, og fin og slippe kanten. Jo lenger elting, jo finere deig. 

Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse

Etterhev til dobbel størrelse. Et alternativ er å sette varmluft på 50 grader og la de stå inni ovnen til dobbel str. Da går det raskere – pensle med vann og strø litt mel over – og inn i ovnen på 200 grader. Vil du lage hvitløksbaguetter, lager du hvitløksmør av romtemperert meierismør, og hakket hvitløk. Lag en «tynn pølse» av smøret, som du legger i midten av baguetten. Så snitter du baguettene, og legger en liten klatt smør ned i hvert snitt. 

Voila ! 🙂 

#hjemmebakt #baguetter #steke #mamma #oppskrift #dele #mammaliv #mat #tips #bake 

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..