Trinn for trinn applikasjon

Jeg lovet en dame på Facebook å lage en applikasjonsserie trinn for trinn. Håper denne kan være til hjelp 🙂 Jeg tar for meg en siluett/omriss her i denne tut’en, da det kan være enklest for nybegynnere å starte med. Når du velger bilde, husk at mange smådetaljer, kan være vanskelige å applikere rundt – de første gangene. 

Først finner jeg det bilde jeg vil ha, jeg skal sy en Frost kjole i bursdagsgave – derfor tar jeg siluetten at Anna.

Tegn av omrisset på Vlisofix. Vlisofix er som «matpapir» med lim bakpå. Du får kjøpt det i de aller fleste sybutikker, inkl Stoff og Stil på nett. Oppbevar det gjerne i plast, da limet kan ha en tendens til å løsne fra papiret – om det blir liggende lenge. 

Når du er ferdig å tegne av, grovklipp rundt og stryk det bakpå stoffet du vil bruke. Jeg applikerer på alle typer stoff. 

Klipp ut figuren. Ikke bruk yndlingssaksen din, som du bruker til stoff. Husk at vliosfixen er papir 🙂 

Fjern «matpapiret». Det er ikke så lett å se her, men når du fjerner papiret – kommer limet frem. 

Snu den, og stryk den fast på stoffet. Stryk lett og sørg for at figuren henger godt fast.

Så finner du tråd og trykkfot som du vil bruke. Enten en åpen applikasjonsfot/broderfot eller gjennomsiktig applikasjonsfot, som jeg bruker nå. 

På B780 velger jeg riktig fot, og innstiller den sømmen jeg vil ha. Sømmen er standard mot høyre, så jeg speilvender den. Har du en elektronisk maskin, så sjekk hvilken vei sømmen går, før du begynner å sy. 

B780 har nålestopp oppe/nede, denne bruker jeg når jeg applikerer. Med en gang jeg stopper maskinen, løfter den foten, og lar nålen stå nede i stoffet. Slik er det enkelt å svinge, og få med seg mange smådetaljer. 

Det er ikke så lett å se det, men se nøye på foten. I midten er det et «spor», denne gjør at det er enkelt å se hvor tungstingene legger seg. Elsker denne lille hjelpeeffekten. I forhold til en åpen fot, vet en nøyaktiv hvor sømmen vil komme. Nøyaktig og fint resultat. 

Og så… trallala… ferdig 🙂 

Håper du fikk lyst å prøve dette, når du er en racer på enkle applikasjoner – er det bare å sette i gang med flerlags, flere farger osv osv… 🙂 

 

#håndarbeid #hobby #sy #syselv #søm #mamma #mammablogg #applikering #bernina #tutorial #kjole 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..