Applikasjoner

 

I dag er det mange som bruker en Silhouette maskin til å pynt plaggene sine. Ofte savner jeg de gode, gammeldagse applikasjonene – og ikke minst broderiene som «det lille ekstra». Når man applikerer er en applikasjonsfot gull verdt å ha! Om du ikke har Bernina, har de aller fleste symaskinmerker en applikasjonsfot i utvalget sitt. Jeg bruker nr 23, en gjennomsiktig, genial fot å arbeide med. For min del, bruker jeg B780 da den løfter labben automatisk, og lar nålen stå igjen i stoffet. Det er genialt når man feks applikerer små detaljer. 

 

Finn den sømmen du liker best å sy med. Jeg bruker tungsting/knapphullsting, men det er også fint med tett sikksakk – slik at du får en «ramme» rundt applikasjonen din. 

 

Så er det bare å applikere i vei, og kose seg. Ved hjelp av utsktifter fra feks siluetter, bilder +++ kan du lage de fineste, personlige motiver på tingene du syr. Det er utrolig mye fint du kan lage, ved enkle grep 🙂 Det finnes også en metallfot, som jeg bruker av og til. Denne kan man også bruke overtransportøren sammen med, genialt 🙂 

 

Min fot heter 20/20C. Se hvor enkelt det er når man bruker denne! Sjekk med din forhandler, om det finnes slike føtter til din maskin, om du ikke allerde har en slik

 

 

Se nøye på dette bildet, her ser du at overtransportøren er nede. Min B780 har innebygget overtransportør. Det er genialt. Ved påsyning av skråbåndene har jeg brukt denne. Jeg har fot 1D, som har en åpning bakpå, som gir plass til transportøren. Til Bernina finnes det mange føtter man kan bruke med overtransportør.


 

Ble du inspirert til å applikere nå? 😉 

 

#håndarbeid #bernina #søm #sy #pynt #eget #unik #mote #syselv #mamma #mammablogg #foreldre #trykkføtter

3 kommentarer

  1. Gøy å se hvordan du bruker applikasjoner 🙂 Syns tingelingen var veldig fin! Jeg er litt opptatt av at jeg ikke trenger alt mulig av utstyr og maskiner for å sy, så gøy å se at dette selvfølgelig kan brukes på samme måte som silhouette osv! 🙂

    Liker

  2. Serine Talhaug: tingeling er bare en siluett skrevet ut fra google, og billig «skinn» fra Stoff og Stil. Jeg har silhouette, men bruker den mindre og mindre. Det er mye artigere å lage ting med symakinen og enkelt verktøy :p

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..