Sy, sprett, sy igjen = 17 mai – hipp hipp hurra !

Er du klar til 17 mai? Det er ikke jeg (som vanlig) Jeg har innehar et gen, som heter utsette, i all for høy grad. Jeg har riktig så overkompensert i køen, for denne egenskapen. Noe som innebærer at jeg alltid er for sent ute, med å gjøre klar ting og tang. Begge jentene har hardangerbunader, og i fjor fikk de nye skjørt, og jeg sydde om, to av de flotte forklene deres. Men så kom svigermor med den gode ideen, at jentene ville helst ha lange skjørt… Ja, og det jo ikke bare gjort i en håndvending – det er heller ingen håndvending bare, å snu jentene, når de først har hørt om det. Først i dag, begynte jakten på bunadsdeler, etter ombyggingskaoset – kan du tenke deg hvor enkel jobb det var. Etterhvert som panikken stiger, kommer også angsten om ekstra jobb – jeg må sy nye forkler. 1 av 2 forkler oppdrives.. så da må god gammel bunadsskikk brytes i år, dvs jeg må sy noe lignende til den ene bunaden… og sy om IGJEN, det ene jeg sydde i fjor.. jada…. hipp hipp hurra… ! 

Litt nerding – overtransportør er et fantastisk hjelpemiddel når det kommer til denne typen søm. Bernina B780 min har innbygd, og mange av trykkføttene kan brukes sammen med overtransportøren.  Å sy i tynne, eller vanskelige stoffer – er en drøm med denne. De aller fleste merker har en modell med innebygd lignende system, eller en løs transportør, du kan feste på. 

De ble så fine ! Så da er det bare å sprette opp, og lage på ny…. som sagt…. hipp hipp hurra..

 

#bernina #håndarbeid #søm #st #syselv #bunad #17mai #hardangerbunad #mamma #mote #Mammablogg #foreldre 

4 kommentarer

  1. Du blir nok ferdig med begge to tenker jeg.
    Nå er jeg ferdig med skjortene og har lagt ned en bunad, så nå kan 17. mai bare komme for min del.

    Liker

  2. Anita Rislå: Hah! Nåh, si ikke det… jeg har brukt over 2 timer på det ene 😦 Innmari mye pirk! Og med en jobbpc som kræsja med alt deadline på (som jeg har sittet til sent med) så er jeg skeptisk.. men men, det er noe dager igjen til 17 mai. Ferdig med skjortene???? Oh my, og jeg strever med mine to forkler…….. *gjemme seg*

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..