Strikk meg inn

I 2011 startet jeg en strikkebutikk, sammen med 3 andre. Gjennom årene ble det mange forandringer og en del utskiftninger i eiere. I 2014 endte med kun meg igjen, som opprinnelig startet det. Jeg overtok selskapet alene i 2014, og fikk med meg to superflinke damer, som drev butikken i nesten ett år. Desember 2014 måtte vi desverre gi tapt. Lange senteråpningstider, og en uendelig kamp mot billigbutikker på garn, endte opp med at vi, og (desverre) fagbutkker rundt i Norge måtte gi tapt.

Det er egentlig nokså utrolig, for i tillegg til dårlig omsetning – endte hele greiene med en «kamp mot våre egne leverandører». Fagbutikkene skulle bistå kundene med kunnskap, hjelp og det lille ekstra, samt ta 15-25 kr mer pr nøste – ENN: mass market. Dvs OBS, Rimi, Rema, ICA osv. Det var våre egne produsenter/leverandører som endte opp med å lage «billigvarianter» av garnene, og selge til spottpris i massevis til kjedene. Det vi skulle fagbutikker skulle selge videre på, var kunnskap. Folk betaler ikke 25 kr mer pr nøste, for at den bak kassa kan litt mer om garn 🙂 Men men… hjertesukk herfra.. Det var gøy så lenge det varte 🙂 I perioder jobbet jeg der litt, men hovedpoenget hele tiden, siden oppstart var at jeg skulle være medeier, og tre til ved behov. 

Den lille sykkelen ble strikket inn og prydet mange utstillinger vi hadde, over et par år. Det var utrolig gøy. Butikken hadde sommerutstilling, med bl.a innstrikekt solstol – og vi hadde redesign stand på Hove festivalen ett år – ingen skal si vi ikke prøvde 🙂 

Er den ikke kul? 🙂 

#strikke #strikking #utstilling #butikk #håndarbeid #mammaliv #mammablogg #jobbmamma #hverdag #eier #shopping #garn 

2 kommentarer

  1. Så utrolig at det ikke gikk an. Og ja, jeg har stusset over at samme produsent selger billig på matbutikker og dyrt i faghandler. Ikke rart ting ikke går rundt da.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..