Hvit sjokolade – ostekake!

Denne Hvit-Sjokolade-Ostekaken, er helt fantastisk ! Jeg smakte den første gang hos ei venninne, og jeg kan helt ærlig spise hele alene… hehe. Og jeg er i utgangspunktet ikke glad i ostekake.. 🙂 Denne er genial, for den har hverken gelepulver, gelantin eller annet stivelse – enn ost og fløte ! 🙂 Ai laik! Dette er ikke lavkarbo, men yummi yummi godt 🙂

 

Som dere ser, er det ikke helt Passion4Baking stil over ingrediensene…. hehe….. men her ser dere hva kaken inneholder. Oppskrift kommer under her 🙂 Jeg endre litt på målene i bunnen, men du kan fint bruke orginalt – 100 gram kjeks og 50 gram smør, men da blir bunnen veldig smulete og løs. Jeg byttet ut Blåbærsaus med Skogsbær, for jeg er ikke så glad i ren blåbærsaus.

 

 

 

 

1 Pakke Kornmo kjeks
100 g smelta smør
400 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte
250 g philadelphia ost
250 g mascarpone

Skogsbær saus:
1 Pakke Frossen Skogsbær blanding
50 g (1,5 dl) (rør)sukker
1 ss sitronsaft.


Knus kjeksen i foodprocessor/blender, tilsett smelta smør. Bland dette godt inn med en skje i en ren skål, eller du kan kjøre det videre i foodprosessor. Men jeg syns det har en tendens til å bli litt tørt, når man behandler det så hardt, etter at smøret er blandet inn. 

Kle formen med bakepapir, og fordel kjeksbunnen i kake formen. Settes i kjøleskap til den skal brukes.

Sjokolade smeltes i vannbad. Du kan også varme den i micro, men da må sjokoladen taes ut hvert 30 sekund, og røres i. Eller så kan du oppleve at den klumper og brenner seg i bunn. 


Pisk fløte, fløteost og mascarpone sammen. Ikke for mye slik at det blir for stivt. Rør inn i smelta sjokolade. Ha oppi formen. Settes i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne til neste dag.

Sausen lages opptil tre timer før kaken skal spises. Røres i foodprocessor/blender. Du kan også ha de frosne bærene i en gryte med sukker og sitron, og la det det koke forsiktig opp. Da beholder du bærene og mye av den gode smaken i bærene, istedenfor å mose til en røre. 


Yummi! 

 

 

 

 

 

#oppskrift #kake #ostekake #sjokolade #familie #favoritt #hverdag #fest #blogg #nyblogg #mat #dele 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..